Cura de morcov iti intinereste organismul

Morcovul ni se pare un aliment banal, fara de care nu se poate face o mancare mai elaborata, dar care, odata ce da gust, poate fi evitat, lasat in farfurie sau aruncat dupa ce mancarea este gata. Inainte, insa, de a hotari ca nu ne place, ar trebui sa stim cat de benefic este continutul acestei legume pentru sanatatea noastra, adica pentru micile „detalii” care tin de aspectul pielii, de acuitatea vizuala sau de surmenajul fizic si intelectual.

Citeste si:  Soarele si vitamina D

Iata ce rezultate au relevat analizele : morcovul contine 7-8% zahar asimilabil, 2% grasimi vegetale, precum si celuloza, saruri minerale si, in special, o insemnata cantitate de beta-caroten, care genereaza vitamina A. Nu lipsesc, de asemenea, vitaminele B si C. Datorita acestui continut, sucul de morcovi este considerat epurativ si remineralizant. Este recomandat impotriva unor fectiuni ale pielii si ale ficatului, in cazuri de indigestie sau in cazul intoxicatiilor alimentare.

Citeste si:  Usturoi ca medicament

De cat suc de morcov este nevoie pentru a se simti efectele unei astfel de cure? Sucul obtinut din 400g morcov introduse in storcatorul de fructe si legume se bea in fiecare dimineata, pe stomacul gol, timp de zece zile. Dupa o pauza de 4-5 zile, se reia cura, in inca doua serii de cate zece zile. Dupa primele zece zile de cura incep sa se vada efectele: ficatul functioneaza mai bine, pielea nu mai este iritata, vederea este mai clara. O cura de suc de morcovi se recomanda si in cazurile de surmenaj fizic sau intelectual, precum si in stimularea cresterii copiilor.

Citeste si:  Simptomele sindromului Down

2 Comentarii
  1. Am inteles ca morcovul are vitamine, dar eu nu mai pot. Suntem atat de disperate sa slabim ca in curind o sa ne transformam in iepuri de atata morcov, varza si alte d-astea fara calorii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.