Curs de perfectionare in terapia medico-chirurgicala de urgenta a arsurilor pentru copii de varsta mica

Please select a featured image for your post

Miile de copii romani cu varste cuprinse intre 0-4 ani care sufera anual arsuri vor putea beneficia de terapii de ultima ora ca urmare a proiectului de perfectionare a cadrelor medicale demarat de Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” la inceputul acestui an.

Proiectul „Perfectionare in terapia medico-chirurgicala de urgenta a arsurilor pentru copii de varsta mica (0-4 ani) la nivel multiregional” isi propune sa scada sub 1% indicele de mortalitate la cazurile specializate de arsuri din toate unitatile medicale care vor beneficia de instruire.

Accidentele de arsura reprezinta o problema grava de sanatate publica, care in plus are un grad ridicat de potentiale consecinte pe termen mediu si lung precum si de aparitie a necesitatii unor terapii ulterioare.

In special la varstele mici, arsurile reprezinta un risc vital major, in directa proportie cu suprafata afectata, pe langa alte consecinte precum handicapul biologic sau afectiunile si traumele care insotesc astfel de accidente.

Citeste si:  Banii trebuie sa aiba o limita si pentru el

„Anual, 12.000 de copii romani sufera arsuri, iar dintre acestia peste 2.500 sunt pacienti cu varste cuprinse intre 0-4 ani incadrati ca urgente medico-chirurgicale majore. Necesitatea ca acesti pacienti sa poata beneficia de terapie medico-chirurgicala de urgenta de ultima ora, armonizata la nivelul unitatilor din Romania a fost fundamentul acestui proiect”, a declarat Prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucuresti.

Realizat prin intermediul unor cursuri de perfectionare realizate fie in sistem de videoconferinta sau folosind elementele specifice unei platforme de e-learning, proiectul „Perfectionare in terapia medico-chirurgicala de urgenta a arsurilor pentru copii de varsta mica (0-4 ani) la nivel multiregional” (www.chirurgie-plastica-copii.ro) isi propune ca pana in luna octombrie 2012 sa ofere informatiile unui numar de 1690 cadre medicale de pe intreg teritoriul Romaniei (560 medici si 1130 asistente).

Citeste si:  Curand, un test genetic ce prezice rata diminuarii ovulatiei la femeie

In plus, printre rezultatele prognozate ale acestui proiect se mai numara:

Scaderea sub 1% a indicelui de mortalitate la cazurile spitalizate in unitatile participante;
Cresterea cu 30% a indicelui de performanta clinica la nivelul unitatilor medicale;
Cresterea cu 5% a indicelui de performanta economica (prin care se reduc durata si cheltuielile de spitalizare, precum si costurile post-arsura pentru reconstructie si reabilitare);
Cresterea indicelui de performanta sociala, prin faptul ca sistemul permite acordarea unui tratament competent si eficient de catre personalul medical specializat;
Omogenizarea conduitei terapeutice la nivelul unitatilor medicale participante, la nivelul standardelor existente in unitatile similare din Uniunea Europeana.

„Prin acest proiect ne propunem perfectionarea cadrelor medicale implicate in astfel de cazuri si in acelasi timp accelerarea procesului de utilizare a noilor metode, tehnologii si echipamente medicale avansate in tratamentul local al arsurilor care utilizeaza pansamentele biologice si sintetice”, a adaugat Prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucuresti.

Citeste si:  Pacientele cu cancer de san prezinta avitaminoza D

Proiectul „Perfectionare in terapia medico-chirurgicala de urgenta a arsurilor pentru copii de varsta mica (0-4 ani) la nivel multiregional” vizeaza cadrele medicale de pe intreg teritoriul Romaniei si este realizat de catre Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” in parteneriat cu Clinica de chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva – Spitalul Clinic de Urgenta Judetean Constanta si Spitalul clinic de copii Brasov.

Pana in prezent, in cadrul acestui proiect au fost derulate 6 sesiuni de cursuri si au fost instruiti 520 de cursanti.

Descarcati brosura programului, facand clic pe aceasta legatura.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.