Cursuri specializate antenatale, prenatale si de puericultura

Please select a featured image for your post

Cursurile antenatale vizeaza femeia dinainte de a ramane insarcinata, venind cu informatii despre conceptie-fertilitate, alimentatia inaintea conceptiei si analize si investigatii medicale impuse in aceasta perioada. Cursurile prenatale povestesc despre cronologia sarcinii, urmarirea ei, alimentatia si sportul in tipmul sarcinii, asumarea rolului de parinte, comunicarea intrauterina cu fatul, travaliu si masuri de combatere a durerii la nastere. Cursurile de puericultura se refera la notiuni de ingrijire a sugarului. Desi viitoarele mamici sunt cele mai interesate de aceste cursuri, viitorii tati care participa la acestea vor beneficia de 10 zile de concediu de odihna suplimentare pentru a o ajuta pe mamica atunci cand ajunge cu pruncul acasa.

Citeste si:  Muscaturile de animale

Asociatia „Scoala mamei Junior” ofera cuplurilor interesate cursuri prenatale, de travaliu si puericultura, acoperind toate aspectele importante ale perioadei de sarcina si primilor ani de viata ai bebelusului.

Cursurile prenatale pornesc de la informatii din preconceptie, cronologia sarcinii, urmarirea sarcinii, nutritia femeii insarcinate , comunicarea intrauterina cu fatul – mamicile putand asculta, in cadrul cursului, cu ajutorul unui aparat, bebelusul din burtica.

Citeste si:  Justin Timberlake: "Ador sa-mi incep diminetile cu un bol plin de cereale cu lapte!"

Cursurile de travaliu se refera la intelegerea anatomiei si semnelor preliminare ale travaliului, tehnici de respiratie, masuri de combatere a durerii , nasterea naturala versus cezariana , recuperarea dupa nastere, lauzia , tristetea si depresia post-partum, precum si drepturile proaspetei mamici conform legislatiei in vigoare.

Cursurile de puericultura acopera aspecte esentiale privind alaptarea, alimentatia sugarului i primele sase luni de viat, acordarea primelor ingrijiri, igiena sugarului , vizita la medic si analizele necesare , dezvoltarea normala a sugarului.

Citeste si:  Plutesc in aer metale "grele"

Cursuri se vor desfasura sub forma a 3 module cu tematica si au o durata de aproximativ 3 ore. Pentru tarife, modalitati de inscriere si alte informatii, puteti accesa website-ul asociatiei.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.