fbpx

DENT ESTET demonteaza mitul „Implantul dentar este contraindicat diabeticilor”

Please select a featured image for your post

DENT ESTET ofera in perioada 1 mai – 30 iunie tuturor pacientilor posibilitatea de a efectua gratuit analiza de glicemie, in cadrul campaniei „Zambeste la check-up glicemic!”

Studii realizate la nivel international in ultimele doua decenii, precum si experienta medicala recenta demonstreaza ca pacientii cu diabet care isi tin in limite normale indicele glicemic pot beneficia de avantajele implantului dentar. Peste 800.000 de romani cu diabet sunt luati in evidenta de catre medicii endocrinologi, multi dintre acestia confruntandu-se cu probleme stomatologice grave.

In perioada 1 mai-30 iunie, DENT ESTET, liderul serviciilor stomatologice din Romania, ofera pacientilor sai posibilitatea de a efectua gratuit analiza de glicemie, analiza ale carei valori pot anunta riscul de diabet zaharat, daca se depaseste 120 -140 mg/dl. In cadrul campaniei „Zambeste la check-up glicemic!”, DENT ESTET aduce in atentia diabeticilor faptul ca pot beneficia de implant dentar, conditiile fiind pastrarea glicemiei in limite normale si a unei igiene orale riguroase.

Citeste si:  Varstnicii au un comportament alimentar mult mai sanatos decat tinerii

„Bolnavii de diabet zaharat, atat de tipul I, cat si de tipul II, pot fi candidati pentru un implant dentar daca urmeaza tratamentul indicat de medicul endocrinolog. Stomatologia evolueaza la fel de repede ca alte arii ale medicinei si suntem acum in masura sa spunem ca orice pacient cu diabet care isi tine in limite normale indicele glicemic poate beneficia de implant dentar, la fel cum poate beneficia orice pacient fara diabet. Cel mai important aspect pentru succesul interventiei este ingrijirea orala post-operatorie, care trebuie sa fie extrem de riguroasa”, sustine dr. Oana Taban, CEO DENT ESTET.

Potrivit studiului „Dental Implants in the Diabetic Patient”, realizat in Statele Unite ale Americii pe 34 de pacienti cu diabet de tipul II care urmeaza tratamentul prescris de medicul specialist, a reiesit o rata de succes a implantului dentar de 92,7%. De asemenea, nu mai putin de 16 studii realizate la nivel international, cu monitorizarea pacientilor pe perioade de la 4 luni la 12 ani, au aratat ca rata de esec a implantului dentar la pacientii cu diabet zaharat a variat de la 1% la 14,3%, depinzand de nivelul de control al bolii si de igiena dentara. In comparatie, rata de esec a implantului la pacientii neafectati de diabet este de 5%.

Citeste si:  Cum slabesc romanii?

„Grija pentru dantura este foarte importanta pentru o persoana cu diabet zaharat, o dantura sanatoasa avand efecte benefice asupra capacitatii sale nutritionale si asupra starii de sanatate generale. O comunicare buna medic-pacient este esentiala in acest caz pentru intelegerea nevoilor de sanatate ale pacientului si pentru alegerea celei mai bune solutii in vederea rezolvarii problemelor stomatologice”, mai adauga dr. Alexandru Georgescu, specialist implantolog DENT ESTET.

DENT ESTET le recomanda tuturor pacientilor sa se informeze cat mai bine inainte de a decide efectuarea unei proceduri stomatologice. Desi pe plan international bolnavii de diabet zaharat beneficiaza de tratamente implantologice dentare, in Romania sunt inca foarte multe cazuri in care acestia nu sunt tratati, din cauza lipsei informatiilor.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.