DENT ESTET lanseaza campania „Opreste raspandirea infectiilor in cabinetul stomatologic!”

Please select a featured image for your post

Campania este una de interes general ce isi propune constientizarea contaminarii cu virusi extrem de periculosi precum cel al hepatitei, HIV, TBC etc. in timpul consultatiei dentare. De asemenea, se urmareste educarea populatiei cu privire la importanta respectarii regulilor de igiena si sterilizare in cabinetul stomatologic.

Conform ultimelor statistici, Romania se afla pe primul loc in Comunitatea Europeana in ceea ce priveste numarul cazurilor de hepatita B si C. Intre 3.5% si 7% din populatie este contaminata cu hepatita C si aproximativ 6% cu hepatita B. Ingrijorator, insa, este faptul ca un procent foarte mic din bolnavi se trateaza. In plus, in tara noastra exista o forma mai agresiva a virusului hepatic, care ingreuneaza raspunsul la tratament.

Citeste si:  Copiii care mananca alimente dietetice pot deveni obezi

„Exista studii de specialitate care demonstreaza faptul ca o parte dintre persoanele care sufera de boli grave precum Hepatita sau SIDA au fost infectate in timpul consultatiei stomatologice, in primul rand din pricina unor conditii de igiena precare. Din acest motiv, este esential ca pacientii sa fie informati asupra acestui pericol si sa se asigura ca in cabinetul stomatologic pentru care opteaza sunt respectate standardele de igiena si sterilizare conform ISO”, afirma dr. Oana Taban, DENT ESTET.

Citeste si:  Cum functioneaza terapia analitica de cuplu?

Nerespectarea normelor europene de sterilizare a instrumentelor medicale in 6 pasi, lipsa utilizarii manusilor chirurgicale sau a mastii favorizeaza transmiterea acestor boli deosebit de periculoase. Iar gravitatea transmiterii lor in timpul rutinei dentare este amplificata si de faptul ca simptomele pot aparea chiar si dupa o perioada de 20 de ani. In Romania, doar 50% dintre cabinetele stomatologice respecta normele europene in materie de sterilizare a instrumentarului medical. Astfel, campania „Opreste raspandirea infectiilor in cabinetul stomatologic” vine ca un semnal de alarma la nivel national.

Citeste si:  Brendan Fraser are grija de felul in care arata luand lectii de scrima

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.