Daca folosim tacamuri mai mari, mancam mai putin!

Cea mai buna modalitate prin care sa prevenim supra-alimentarea este sa folosim o furculita mai mare, arata un nou studiu. In timp ce numeroase cercetari s-au axat pe dimensiunea portiilor si cum influenteaza acestea aportul de mancare, autorii studiul s-au decis sa evalueze maniera in care cat mancam este influentat de cat… muscam.

Pentru aceasta au utilizat doua tipuri de furculite: una mai mare, in care incapea cu 20% mai multa mancare decat intr-o furculita obisnuita, si una mai mica, in care incapea cu 20% mai putin. Apoi, au cantarit farfuriile cu mancare, inainte si dupa ce au fost servite subiectilor.

Citeste si:  Mastile de argila nu trebuie folosite mai mult de o data pe saptamana

Astfel, cercetatorii au ajuns la concluzia ca persoanele care folosisera furculita mai mare mancasera mai putin decat cei care folosisera furculita mai mica. Participantii care au folosit furculita mai mica au avut „sentimentul ca nu fac mari progrese” spre obiectivul lor de a se simti satui, ceea ce i-a determinat sa consume mai multa mancare, explica autorii.

Citeste si:  Alergia

„Sfatul mamei este sa mancam cu inghitituri mici, dar tineti minte ca tot ea ne-a spus si sa mestecam pe indelete, astfel incat organismul sa aiba timp sa ne comunice cand suntem satui”, continua cercetatorii, spunand ca, in ritmul alert de viata pe care il avem, atunci cand nu avem timp sa mestecam suficient hrana, folosirea unei furculite mai mari poate fi de ajutor in prevenirea supra-alimentarii.

Citeste si:  Proiectul Regenesys doteaza tabara de copii "Casa de piatra" cu panouri solare

Sursa: AFP


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.