Daca vreti sa slabiti, serviti un pranz mai usor!

Daca vreti sa slabiti fara a recurge la diete drastice sau produsele de slabit costisitoare, optati pentru o masa de pranz mai usoara, recomanda oamenii de stiinta de la Universitatea Cornell New York (Statele Unite). Acestia au descoperit ca un pranz mai usor, servit de cateva ori pe saptamana reprezinta o maniera la indemana de a reduce aportul caloric fara prea mari batai de cap.

Citeste si:  Lentilele heliomate, indicate pentru sezonul rece

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, prof. David Levitsky, coordonatorul studiului, a analizat mesele servite de participanti, timp de cinci saptamani, de luni pana vineri. In prima saptamana, mesele participantilor nu au fost controlate. Pentru urmatoarele doua saptamani, jumatate dintre ei au fost invitati sa aleaga ca substitut pentru pranz o portie de supa, putand manca in continuare ceea ce doreau la celalalte mese ale zilei. In ultimele doua saptamani ale studiului, cealalta jumatate de participanti a substituit si ea pranzul cu o mancare mai usoara.

Citeste si:  Durata sarcinii

Oamenii de stiinta au descoperit ca in decursul celor zece zile in care participantii au substituit masa de pranz cu portia de supa, mai mult de jumatate dintre ei au avut un aport caloric cu 250 de calorii mai redus si au slabit, in medie, 0.5 kg.

„Rezultatele confirma ca oamenii nu au o capacitate naturala de a regla cu precizie aportul energetic. In decursul unui an, un asemenea regim poate rezulta in pierderea a cel putin 10 kg”, a explicat Levitsky.

Citeste si:  Top 5 exercitii pentru a fi sanatoasa, pe care le poti face acasa

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.