Daltonismul poate fi vindecat

Please select a featured image for your post

Ca urmare a rezultatelor testelor pe maimute, cercetatorii sunt optimisti in ceea ce priveste gasirea unei solutii pentru persoanele daltoniste si chiar pentru redarea vederii. Printre beneficiari s-ar putea numara milioanele de persoane din intreaga lume care sufera de degenerare maculara.

Tehnica consta in injectarea de noi gene – terapie genetica, si a permis celor doua primate, Sam si Dalton sa distinga pentru prima data culorile care le inconjoara. Ca si oamenilor care sufera de aceasta afectiune, maimutelor le lipseau celulele responsabile cu detectarea culorii ceea ce facea ca rosul si verdele sa fie percepute in nuante de gri, iar alte culori, precum portocaliu, albastru si maro erau vazute mai sters decat erau in realitate.

Citeste si:  Strategii de ars caloriile la sala si nu numai

Celor doua primate le-au fost injectate milioane de copii ale genei care alcatuieste pigmentul lipsa, informeaza jurnalul Nature. Maimutele au fost injectate cu gene umane, ceea ce inseamna ca tehnica va putea fi folosita cu succes si la subiecti umani. Dupa patru luni s-au inregistrat imbunatatiri ale vederii. In prezent sunt monitorizate si evaluate eventualele efecte secundare ale terapiei genetice.

Citeste si:  Cum evitam excesele alimentare de Sarbatori?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.