De ce e bine sa consumati ulei de argan alimentar

Uleiul de argan este celebru pentru utilitatea sa in industria cosmetica Nu este insa eficient doar pentru aspectul exterior (par, fata, vergeturi etc), ci si pentru interiorul organismului, atunci cand este ingerat. In Maroc, tara de origine a arganului, uleiul este folosit in salate, paste si cuscus, dar si la prepararea painii arabesti specifice.

Citeste si:  Terapii pentru tiroida

Printre proprietatile uleiului de argan care aduc un plus sanatatii consumatorilor se numara scaderea colesterolului si cresterea nivelului de vitamina E din sange (ambele contribuind la buna functionare a inimii). In alta ordine de idei, acest elixir este cunoscut si pentru efectul puternic antioxidant, deci, anti-imbatranire. Legat de inaintarea in varsta, este bine de stiut ca si daca suferiti de artrita (durerile articulatiilor) este bine sa consumati ulei de argan, acesta reducand inflamatia si durerile.

Citeste si:  Supa consumata inainte de masa reduce aportul total de calorii

Digestia este si ea ajutata de proprietatile uleiului de argan , pe care, daca il asociati cu orice aliment care va cauzeaza deranj intestinal, anuleaza durerile si balonarea. In anumite cazuri, uleiul este recomandat si in afectiunile cancerigene, existand studii care confirma efectul vizibil al arganului in lupta cu celulele bolnave.

Citeste si:  "Bolile cardiovasculare sunt probabil cea mai mare plaga a societatii moderne..."

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.