De ce este importanta vitamina C?

Vitamina C este una dintre cele mai eficiente vitamine care ajuta la restabilirea echilibrului sistemului imunitar. Aceasta ajuta organismul sa se apere de virusii si bacteriile care ar putea ataca celulele sanatoase. Rolul principal al vitaminei C este sa mentina la normal functia de aparare a celulelor prin cresterea anticorpilor.

Intrucat organismul uman nu este capabil sa-si sintetizeze singur necesarul de vitamina C, pentru a ne asigura aportul zilnic, medicii recomanda consumul a 4-5 portii de legume si fructe. Principalele surse de vitamina C sunt: ardeiul gras rosu – cu cel mai mare continut, macesele, patrunjelul, mararul, citricele, varza de bruxelles si urzicile.

In plus, este important sa stim ca Vitamina C este cea mai putin stabila vitamina, fiind foarte sensibila la oxidare in prezenta caldurii, luminii, substantelor alcaline, a urmelor de cupru si de fier. Mai mult decat atat, din cauza ca este foarte solubila, vitamina C se pierde usor prin spalarea si pastrarea legumelor si fructelor in apa, iar prin fierbere se distruge in proportie de 25-90%.

Citeste si:  Bolile genetice ar putea fi prevenite, sustin cercetatorii

Consumul de vitamina C este recomandat in cazul unei diete dezechilibrate, in profilaxia bolilor cardiovasculare, in timpul sezonului rece, ca sa ne aparam de raceala si gripa, in timpul efectuarii de exercitii fizice intense, cand suntem suprasolicitati sau ne confruntam cu activitati intelectuale intense. Vitamina C este recomandata si femeilor gravide si celor care alapteaza, persoanelor in varsta sau persoanelor care consuma regulat alcool sau/si tutun.

Prof. Dr. Gabriela Radulian explica: „Din punct de vedere al indicatiilor, vitamina C ajuta la cresterea imunitatii, combaterea stresului, fiind recomandata profilactic pe durata racelii.”

Citeste si:  Respiratia corecta si exercitiile fizice pot anula stresul din viata noastra

Daca ne confruntam cu boli infectioase, necesarul de vitamina C creste, deoarece aceasta este implicata in functionarea normala a leucocitelor, ceea ce o face esentiala pentru mentinerea unui sistem imunitar sanatos.

In cazul in care nu reusim sa ne luam necesarul de vitamina C din alimentele pe care le consumam, putem apela la suplimente alimentare.

Solutia pentru intarirea imunitatii, de la Cetebe C Immunity Plus:

Cetebe C Immunity Plus intareste sistemul imunitar prin combinatia de vitamina C si Zinc, cu eliberare prelungita, are efect antioxidant si ajuta la mentinerea sanatatii si a performantelor organismului. Vitamina C sustine apararea initiala impotriva penetrarii virusilor si bacteriilor in celulele sanatoase ale organismului, in timp ce zincul contribuie la pregatirea celulelor specializate ale sistemului imunitar pentru lupta cu virusii si bacteriile.

Citeste si:  Cum sa prevenim si sa tratam acasa calusurile si bataturile dureroase?

In plus, capsulele cu eliberare prelungita sunt special concepute pentru a furniza vitamina C impreuna cu zincul in mod treptat, ceea ce asigura corpului necesarul de vitamina C timp de 8 – 12 ore. Absorbtia vitaminei C este mai buna atunci cand aceasta este furnizata organismului treptat, iar in cazul Cetebe C Immunity Plus, datorita capsulelor cu eliberare prelungita, 98% din vitamina C devine disponibila organismului. In cazul produselor obisnuite, cantitatea de vitamina C oferita in timp scurt depaseste capacitatea de absorbtie imediata a organismului, astfel incat cantitatea de vitamina C care nu s-a absorbit in primele ore de la administrare se elimina.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.