De ce plang bebelusii

Please select a featured image for your post

Pana in momentul in care sunt capabili sa vorbeasca, bebelusii, vor folosi plansul ca un mijloc de comunicare cu cei din jur. Prin intermediul plansului micutul isi exprima toate nevoile, dar si durerea. Este gresit sa credem ca bebelusii plang fara motiv. Parintii trebuie sa fie atenti la modul in care bebelusul plange, insa de acest lucru isi vor da seama dupa aproximativ o luna de trai comun cu nou-nascutul. Pana la varsta de 6 luni, bebelusii plang in general mult, fie de foame, fie de plictiseala, oboseala sau durere. Parintii vor invata cu timpul sa descifreze semnalele pe care bebelusul le transmite prin intermediul plansului. Dupa cateva saptamani,o mama va stii cand puiul ei plange pentru ca trebuie schimbat sau plange de foame. Mama este cea care isi va da seama cel mai repede ce il nemultumeste pe cel mic si va actiona ca atare pentru ca el sa se linisteasca. Poate ca cei din jur nu vor face diferenta intre plansetele diferite ale copilului, insa mama o va face intotdeauna.
Citeste si:  Maraton pentru bolnavii incurabili si impadurirea Romaniei
La fel de gresita este ideea conform careia un bebelus plange pentru ca este rasfatat sau ca nu este un copil cuminte. Pana la varsta la care va fi capabil sa faca diferenta intre ceea ce este bine si ceea ce este rau, copilul nu poate fi acuzat de comportamente rele. El va plange ca sa exprime o stare de nemultumire aflata in stransa legatura cu nevoile lui fizice sau personale. Plange pentru ca ii este foame. Tipatul unui bebelus caruia ii este foame va fi insistent si nu va ceda deloc. Acest lucru se datoreaza faptului ca el nu este capabil sa isi reprime senzatia de foame. Plansetul lui se va opri imediat ce nevoia de a manca ii va fi satisfacuta.
Citeste si:  Carceii, semn al carentelor de calciu si magneziu
Plange pentru ca este obosit. Atunci cand este obosit, bebelusul va plange neincetat si va avea privirea pierduta. Se va opri din plans atunci cand va reusi sa adoarma. Uneori, somnul pare imposibil in aceste momente, insa parintii trebuie sa actioneze cu tact. Copilul trebuie asezat in patut sau tinut in brate pentru a se linisti. Parintii pot sa ii cante un cantec de leagan cu o voce joasa. Plange pentru ca este plictisit. Plansetul unui copil plictisit are o intensitate scazuta. Pe masura ce inainteaza in varsta, el are nevoie de mai multe atentie din partea parintiilor. Acestia trebuie sa petreaca mai mult timp cu cel mic, jucandu-se cu el. In cazul in care bebelusul plange din acest motiv, parintele ii poate oferi o jucarie sau ii poate povesti ceva chiar daca cel mic nu va intelege prea multe. In scurt timp, el va zambi fericit.
Citeste si:  Care este povestea din spatele tehnologiei NovaMin*?
Plange pentru ca il doare ceva. In cazul in care cel mic simte o durere tipatul lui va fi strident, uneori de nesuportat. Parintele este dator sa afle cauza durerii copilului si sa faca tot ce ii sta in putinta pentru a o stopa. Plange pentru ca este suprasolicitat. In cazul in care parintii au eliminat toate celelalte posibile cauze ale plansului, dar copilul nu s-a linistit in ciuda tututor eforturilor de a-l linisti, atunci inseamna ca este suprasolicitat. Acest lucru se datoreaza faptului ca sistemul sau nervos este inca imatur si nu poate tolera stimuli de mare intensitate (galagie, muzica la volum ridicat, lumina puternica). Un climat calm si linistit il va ajuta sa se relaxeze.

Haine pentru copii


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.