De ce uneori ne este dificil sa ne controlam furia?

Vi s-a intamplat vreodata sa simtiti ca nu va puteti controla furia, chiar daca situatia cu care va confruntati era un fleac? Privind la acea situatie, va vine greu sa va dati seama de ce ati reactionat atat de violent? Oamenii de stiinta spun ca atunci cand nivelul serotoninei din creier este scazut, abilitatea noastra de a ne controla furia scade dramatic.

Citeste si:  Esti pregatita sa devii mama vitrega

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au controlat nivelul de serotonina al participantilor prin dieta, apoi au folosit tehnici imagistice pentru a scana creierul participantilor in timp ce acestia priveau o serie de fotografii descriind expresii faciale furioase, triste sau neutre.

Rezultatele au aratat ca un nivel de serotonina scazut slabea comunicarea dintre anumite regiuni ale sistemului limbic al creierului (responsabil cu emotiile) si lobii frontali. Aceasta inseamna ca, in conditii de serotonina scazuta, cortexului prefrontal ii este mai dificil sa controleze reactiile emotionale la furie care sunt generate de sistemul limbic.

Citeste si:  De ce nu vine barza?

Comunicarea dintre cele doua regiuni ale creierului era cu atat mai slaba la indivizii care prezentau o inclinatie innascuta spre agresivitate. Prin urmare, acestia sunt mai predispusi sa reactioneze violent, daca nivelul de serotonina din creierul lor scade.

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.