Deficienta de vitamina D asociata hipertensiunii arteriale

Please select a featured image for your post

Potrivit unui studiu recent, nivelul scazut de vitamina D este asociat, in cazul femeilor trecute de prima tinerete, cu cresterea tensiunii arteriale. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii americani au analizat datele provenind de la 559 de femei, cu varste intre 24 si 44 de ani, intr-un studiu care a fost demarat in anul 1992.

Citeste si:  Toxoplasma si sarcina

De-a lungul cercetarii, specialistii au monitorizat anual tensiunea arteriala a participantelor. Nivelul de vitamina D a fost masurat initial in 1993 si comparat ulterior cu valorile tensiunii sistolice inregistrate in 2007.

Cercetatorii au concluzionat ca femeile aflate in pragul menopauzei, care in 1993 prezentau o deficienta de vitamina D, erau de trei ori mai expuse riscului de hipertensiune arteriala, 15 ani mai tarziu.

Citeste si:  Tranzit intestinal lent

Cercetatorii sustin ca studiul este diferit de cele realizate pana in prezent deoarece acopera o perioada lunga de timp (15 ani), dorind sa demonstreze ca deficienta vitaminica in tinerete creste riscul de hipertensiune pe parcursul vietii.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.