fbpx

Deodorant sau antiperspirant?

Deodorant sau antiperspirant, care produs este cel mai bun pentru tine? Vezi care sunt diferentele intre cele doua, ce face fiecare produs si cum actioneaza.

Desi multi cred ca deodorantele si antiperspirantele au acelasi efect, cele doua sunt totusi diferite. Deodorantele sunt agenti care mascheaza mirosurile cauzate de transpiratie. Antiperspirantele impiedica producerea transpiratiei, astupand canalele prin folosirea unor astringenti puternici. Decide care problema este importanta pentru tine, mirosul sau transpiratia. Poate fi un factor decisiv.

Daca transpiratia nu este principala ta preocupare, in schimb, mirosul este, atunci probabil ca iti doresti sa folosesti un deodorant. Deodorantele nu fac nimic pentru a stopa transpiratia. In schimb, produc un miros placut in loc de unul neplacut, care poate aparea odata cu transpiratia excesiva. Ingredientii din deodorant neutralizeaza mirosul, interactionand cu transpiratia prin eliberarea de agenti antiseptici care controleaza nivelul bacterian al transpiratiei, cauzatoare de miros. Multi prefera deodorantul antiperspirantelor deoarece acesta permite corpului sa continue sa transpire, proces natural de racire a corpului, dar pastreaza mirosul sub control. Multe deodorante sunt disponibile intr-o varietate de mirosuri, de la floral la briza marii, mirosuri care sunt eliberate atunci cand persoana incepe sa transpire. Exista pe piata si deodorante fara miros. Un mare avantaj in folosirea deodorantelor este ca acestea sunt mai naturale, spre deosebire de antiperspirante, care au o baza chimica, folosind produse chimice simple precum amoniacul.

Citeste si:  Cum tratam incontinenta urinara?

Poate ca pe unii nu ii deranjeaza sa transpire, dar sunt si aceia dintre noi pe care ne deranjeaza. Transpiratia cauzeaza jena si creeaza situatii inconfortabile, in special pentru persoanele care transpira abundent. Antiperspirantele pot fi cel mai bun prieten al persoanelor care transpira abundent. Acestea blocheaza complet canalele prin care circula transpiratia, folosind ingredientul activ, un compus pe baza de aluminiu. Astfel procesul de transpiratie este intrerupt temporar. Antiperspirantele pot actiona intre douasprezece si patruzeci si opt de ore, in functie de marca achizitionata. Iar faptul ca antiperspirantele opresc producerea transpiratiei, nu este daunator.
Din moment ce corpul are canale pentru transpiratie pe toata suprafata, aceasta va gasi pur si simplu o alta cale prin care sa iasa la suprafata. Totusi, folosirea indelungata a antiperspirantelor poate deveni daunatoare in timp. Poate fi afectat serios canalul, ducand la aparitia unei galme dureroase sub brat, care necesita interventie chirurgicala pentru indepartare. Un alt neajuns al folosirii antiperspirantelor este principala sa componenta, aluminiul, avand in vedere faptul ca s-a descoperit a avea legatura directa cu boala Alzheimer.

Sunt, de asemenea, alti factori care trebuie luati in considerare inainte de a alege ce ti se potriveste mai bine, de exemplu stilul tau de viata. Poti opta intotdeauna pentru un produs care combina proprietatile deodorantului si ale antiperspirantului. Astfel controlezi si mirosul si transpiratia. Asigura-te ca alegi ce ti se potriveste mai bine tie sau stilului tau de viata.

Citeste si:  Cum descifram semnalele bebelusului?
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.