fbpx

Deodorantul – alternative naturale

Please select a featured image for your post

Este clar pentru toata lumea, femei si barbati, ca folosirea deodorantului este o necesitate stringenta si nu un moft. In functie de tipul de piele, de activitatea zilnica dar si de alimentatie si stil de viata, cantitatea de transpiratie dar si mirosul acesteia difera de la o persoana la alta. In functie de aceste variabile trebuie ales si deodorantul potrivit. Deodorantele „naturale” din comert. Tot mai multe companii producatoare de cosmetice se orienteaza spre deodorante naturale, care sa nu contina ingrediente chimice si artificale, cum ar fi compusi de aluminiu, parfum sau diversi stabilizatori. La fel ca si in cazul mancarii organice sau naturale, nu toate deodorantele care se pretind naturale au numai ingrediente neprocesate. Cititi cu atentie eticheta deodorantelor naturale si veti vedea ca in general contin aceleasi ingrediente ca si deodorantele clasice, insa in proportii mai mici sau excluzand compusi de aluminiu, care sunt considerati a fi toxici. Daca inca nu ai gasit un deodorant natural care sa te multumeasca, incearca sa iti creezi propriul deodorant.
Citeste si:  Incalzirea - obligatorie inainte de efort
Deodorantele artizanale. Daca te-ai hotarat sa folosesti un deodorant 100% natural, te poti orienta spre deodorante neconventionale, cum sunt cristalele sau sare, care lase urma foarte putin vizibile cand sunt aplicate pe piele, insa tin sub control mirosul neplacut. O alta solutie sunt deodorantele pe baza de uleiuri esentiale. Puteti combina mai multe tipuri de ulei esential si uleiu extravirgine de masile sau jojoba, le puteti folosi ca atare, simple, sau le puteti combina cu amidon, bicarbonat de sodiu pentru un deododant uscat, asemanator cu pudra de talc sau glicerina pentru un deodorant umed, cum sunt cele cu bila din comert.
Uleiuri esentiale pentru deodorantul homemade. Pentru un deodorant eficient si sanatos, aveti nevoie in rpimul rand de ingrediente de calitate. Uleiurile esentiale pe care le gasiti la orice magazin de decoratiuni interiore nu sunt potrivite, fiind obtinute la cald sau amestecate cu alte ingrediente. Aveti nevoie de un ulei esntial virgin, obtinut prin presarea la rece a plantei aromatice, uleiurile care pot fi si ingerate sau folosite pentru masaj. In functie de tipul de ten, alegeti uleiul care vi se potriveste, avand in vedere ca unele uleiuri, cum sunt uleiul de cimbru, oregano, scortisoara, cuisoare sau salvie sunt foarte puternice, contin o conetratie mare de fenoli si pot irita pielea, deci trebuiesc diluate cu un alt ulei natural, de masline, de exemplu.
Citeste si:  La primele ore ale diminetii, femeile sunt mai suparacioase decat barbatii
Scopul principal al folosirii uleiurilor esentiale este faptul ca acestea anihileaza bacteriile care se acumuleaza in mediile umede si calde si cauzeaza mirosul urat al transpiratiei. Dintre cele mai recomandate uleiuri esentiale pentru fabricarea deodorantelor de casa, puteti folosi uleiul de levantica, menta, eucalipt sau patchouli. Uleiul de patchouli are o aroma dulce si hidrateaza foarte bine pielea, uleiul de levantica este foarte delicat, fiind ideal pentru pielea sensibila de la subrat, dar curata foarte bine, calmeaza iritatiile si mentine pielea uscata. Uleiul de menta este racoritor, purifica pielea, avand in acelasi timp si o aroma mereu proaspata. Uleiul de eucalips este un foarte bun tonic, improspateaza pielea si cicatrizeaza iritatiile. Uleiul de rozmarin este un luptator impotriva bacteriilor, dar si un bun astringent in cazul pielii cu pori dilatati, care transpira abundent. Uleiurile de scortisoara si cuisoare sunt recunoscute drept antibateriale puternice, asa ca trebuie folosite numai in amestec cu alte uleiuri.

Citeste si:  Aerocrioterapia in tratamentul reumatismului
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.