Depresia si obezitatea, afectiuni strans corelate

Please select a featured image for your post

Dr. Evan Atlantis, de la Facultatea de Medicina a Universitatii Adelaide, avertizeaza ca pacientii care prezinta simptome ale tulburarilor mentale frecvente ar trebui monitorizati pentru obezitate si alte boli cronice, si invers, dat fiind ca cele doua probleme de sanatate sunt strand corelate.

Autorul studiului publicat recent in Jurnalul Britanic de Medicina este de parere ca o mai buna intelegere a mecanismelor acestei influenta aparent bidirectionate dintre obezitate si tulburarile mentale este necesara pentru gasirea unor tratamente si masuri de preventie eficiente.

Citeste si:  Noduli cancerigeni la sani

„Persoanele obeze – in special cele care se percep ca fiind supraponderale – sunt supuse deseori discriminarilor si ofenselor, prezentand ulterior sentimente negative, precum incredere de sine scazuta, valorizare scazuta si vinovatie. Ovezitatea este asociata izolarii sociale si nivelului scazut de activitate fizica, doi indicatori ai depresiei semnificativi ai depresiei”, afirma autorul.

Citeste si:  Tratamente gratuite si concursuri atractive la COSMOBEAUTY

De asemenea, obezitatea poate constitui o stare de stres cronic, care poate cauza la randul sau disfunctii psihologice. Astfel de disfunctii fac ca individul sa fie predispus unei stari generale precare si simptomelor asociate acesteia.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.