Diabetul ar putea fi diagnosticat cu 10 ani inaintea aparitiei simptomelor

Persoanele care prezinta un risc sporit de a se imbolnavi de diabet ar putea fi diagnosticare chiar cu 10 ani inainte de aparitia primelor simptome, gratie unui test de sange realizat de oamenii de stiinta americani. Acesta functioneaza prin identificarea anumitor substante din sange ce sunt asociate diabetului de tip II si al caror nivel ridicat este cauzat de disfunctiile insulinei.

Citeste si:  Cum sa ii ameliorezi febra

De foarte multe ori, afectiunea ramane nediagnosticata pana in stadii avansate, iar un astfel de test poate ajuta persoanele cu risc sa ia masurile necesare chiar inainte de a dezvolta orice complicatii. Testul se bazeaza pe identificarea anumitor substante – denumite metaboliti, care se regasesc in sange intr-un numar mai mare la pacientii cu risc de diabet.

Citeste si:  Examinari gratuite ale alunitelor la Zilele Protectiei Solare - La Roche Posay si Bioderm

Oamenii de stiinta de la Massachusetts General Hospital (Statele Unite) au analizat probe de sange de la pacienti cu diabet de tip II, pentru a identifica prezenta metabolitilor, si le-au comparat cu probe prelevate la inceputul studiului. Acestia au descoperit ca, la persoanele cu diabet, nivelurile a cinci aminoacizi esentiali – izoleucina, leucina, valina, tirozina si fenilalanina – erau semificativ mai ridicate, comparativ cu populatia sanatoasa.

Citeste si:  Initierea Lantus® (insulina glargina) dupa metformin a determinat un control glicemic superior in comparatie cu sitagliptina in diabetul zaharat de tip 2

Sursa: Medindia


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.