Dieta de slabire, diferita de cea de mentinere a greutatii

Un nou studiu scoate la lumina un aspect deosebit de util si de interesant pentru persoanele preocupate de silueta: potrivit specialistilor, masurile luate pentru a scapa de kilogramele in plus sunt diferite de cele necesare pentru mentinerea greutatii ideale.

„Nu este nimic care sa-i semnaleze unei diete, ca din acest punct incolo, noi ne-am propus sa ne mentinem, nu sa continuam sa slabim, de aceea noi trebuie sa fim cei care sa facem unele schimbari clare”, a declarat autorul studiului.

Citeste si:  Mierea este benefica pentru piele?

Acesta a investigat doua seturi distincte de comportamente si conceptii, implicate in pierderea kilogramelor in plus si mentinerea greutatii dorite, analizand un grup de 1.165 de persoane. Dintre acestea, unele reusisera sa slabeasca, dar doar o parte isi si mentinusera greutatea dupa slabire. Succesul pe termen lung a fost definit drept o scadere in greutate de aproximativ 13 kilograme si o mentinere a greutatii timp de minim un an.

Citeste si:  Acumen Integrat organizeaza a doua editie a Conferintei Management Performant in Institutiile Medicale din Romania 2013

S-a dovedit ca 14 dintre practicile mentionate de participanti au fost asociate fie cu scaderea in greutate, fie cu mentinerea greutatii, dar niciodata cu ambele obiective.

„Daca cele doua etape impun masuri diferite, atunci, pentru a fi eficiente, programele de slabire trebuie sa faca recomandari adaptate particularitatilor fiecarei etape”, a declarat autorul.

Citeste si:  Este viata ta sexuala afectata de astenia de primavara?

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.