Dieta de trei zile

Se axeaza pe combinarea anumitor tipuri de alimente care creeaza o reactie metabolica specifica la nivelul organismului. Chimicalele se presupune ca iti cresc metabolismul si ajuta la arderea grasimilor la o rata mai ridicata decat de obicei. Dieta dureaza numai trei zile si ar trebui repetata numai dupa o pauza de 4-5 zile. Portiile necesare trebuie urmate intocmai, deoarece altfel nu veti obtine rezultatele pe care creatorii dietei le pretind a fi posibile.

Planul dietei

Micul dejun in prima zi incepe cu o cafea (fara zahar), o jumatate de grapefruit si o felie de paine prajita cu o lingurita de unt de arahide. La pranz, ti se permit o ceasca de ton, o felie de paine prajita si cafea neagra. Cina consta in 85g de carne de pui sau carne slaba, o ceasca de fasole verde, o ceasca de morcovi, un mar si o cesca de inghetata obisnuita de vanilie. Celelalte doua zile ale dietei sunt relativ similare in privinta cantitatilor, cu variatii specifice (ex. ziua 2 recomanda carne de vita la cina in loc de cele 85g de carne slaba. Se pretinde a se slabi 4,5 kg dupa cele trei zile de dieta.

Citeste si:  Ai grija la termenul de garantie al alimentelor pe care le cumperi

Dieta „Yo-Yo”

Destul de simplu, dieta de trei zile nu este o alegere tocmai potrivita pentru cineva care intentioneaza sa slabeasca mai mult. Afirmatii precum faptul ca dieta functioneaza datorita unei „reactii metabolice unice” creata prin combinarea alimentelor sunt nefondate. Singurul motiv pentru care o persoana care tine aceasta dieta ar pierde din greutate se datoreaza restrictiei calorice severe.

Citeste si:  12 beneficii ale laptelui pentru copii si adolescenti

Datorita cantitatii scazute de carbohidrati pe care o contine dieta, este de asemenea posibil ca o persoana aflata la aceasta dieta sa piarda apa, deoarece carbohidratii incurajeaza corpul sa retina apa, ceea ce este sanatos si necesar. Imediat cum se revine la alimentatia normala si la consumarea unei cantitati normale de carbohidrati, aceasta cantitate de apa va fi recastigata. Dieta de trei zile este un excelent exemplu de dieta „yo-yo” sau dieta din capriciu, care nu educa niciodata persoana respectiva cum sa piarda din greutate in mod sustinut si sanatos. Exista numeroase alternative la aceasta dieta, mult mai sanatoase si care vor da rezultate mai bune.

Citeste si:  Europharm Distributie a construit pentru sanatatea comunitatii clujene

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.