Dieta mediteraneana, cea mai benefica pentru inima?

Un studiu de amploare, urmarind sa identifice legatura dintre dieta si bolile cardiace, a descoperit ca persoanele care urmeaza o dieta mediteraneana prezinta un risc scazut de a suferi de boli de inima, comparativ cu cele care adopta alte tipuri de alimentatie.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Harokopio din Atena (Grecia) au studiat peste 50 de lucrari academice legate de studii similare, la care au participat peste 500.000 de persoane. Rezultatele cercetarii au aratat ca, dintre participanti, cei care consumau cu precadere preparate traditionale grecesti sau italiene aveau un risc mai scazut de a se imbolnavi de boli cardiace.

Citeste si:  Dezvoltarea copilului tau

Potrivit raportului, oamenii de stiinta sustin ca dieta mediteraneana ofera o serie de beneficii, precum reducerea sindromului metabolic, si astfel scaderea riscului de obezitate si hipercolesterolemie – doi factori de risc majori pentru bolile de inima.

„Rezultatele obtinute reitereaza cunostintele existente si demonstreaza inca o data rolul protector si importanta pe care stilul de viata, cu precadere obiceiurile alimentare, o au atunci cand vine vorba de dezvoltarea sau agravarea sindromului metabolic”, au explicat autorii.

Citeste si:  Deodorant sau antiperspirant?

Sursa: Medindia


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.