Dieta organica ne prelungeste viata!

Dieta organica poate prelungi durata medie de viata, cu 25 de zile la barbati si 17 zile la femei. Desi valoarea medie poate parea mica, cei mai norocosi dintre noi putem ajunge sa traim cu cateva luni mai mult sau chiar cu pana la cinci ani, sugereaza oamenii de stiinta.

Citeste si:  Pijamale ecologice care combat insomniile

Potrivit noii cercetari, inlocuirea fructelor si legumelor conventionale cu variantele lor organice, pastrand aceleasi cantitati de consum, ne poate ajuta nu doar sa traim mai mult, dar si sa fim mai sanatosi si sa avem o greutate corporala optima.

Fructele si legumele cultivate fara ingrasaminte artificiale au o cantitate semnificativ mai mare de nutrienti esentiali, inclusiv de vitamina C, un puternic antioxidant. In plus, produsele organice contin niveluri mai ridicate de compusi care accelereaza arderea grasimilor in organism, ceea ce contribuie la mentinerea unei greutati normale.

Citeste si:  Strangere de fonduri: cum poti ajuta copiii cu cancer limfatic din Romania?

„Evident, la durata de viata contribuie o serie de factori, pe langa alimentatie. Simpla consumare a alimentelor organice, fara a elimina alti factori de risc, nu poate fi garantia unei vieti mai lungi. Cu toate acestea, avem acum dovezi ca o dieta preponderent organica poate adauga pana la cinci ani la durata medie de viata”, a explicat dr. Kirsten Brandt, coordonatoarea cercetarii.

Citeste si:  Dor si gelozie: doua sentimente distincte, dar cu un teren comun

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.