Dieta pentru detoxifiere pe baza de orez brun

Please select a featured image for your post

E sfarsitul lunii ianuarie si daca de la inceputul lui decembrie te statuiam ce bunataturi sa mai gatesti pentru Sarbatorile de iarna, acum e timpul sa uiti de mancaruri sofisticate si sa faci o cura de detoxifiere, care sa iti ajute organismul sa scape de toxinele acumulate din cauza mancarii grase, in special a carnii de porc, din cauza maionezei si a altor sosuri grele si bineinteles din cauza alcoolului. De ce e importanta cura de detoxifiere? Vrem nu vrem, acumulam toxinele si reziduurile in organism prin majoritatea micilor vicii sau placeri: prea mult tutun, alcool, ciocolata dar si datorita mancarii prea grase, aditivilor alimentari, conservantii si colorantii, emulsificatorii continuti de produsele semipreparate, bauturile carbogazoase etc. Desi suna putin infricosator, fiecare dintre acestea ne incarca organismul cu toxine. Ce efect au toxinele asupra organmismului nostru? Pierderea vitalitatii, tenul incarcat si acneic, balonarea si ingreunarea tranzitului intestinal, dureri de cap, oboseala cronica, alergii, aparitia celulitei. Cura de detoxifiere ajuta organismul sa isi recapete echilibrul si sa inlature substantele care ii fac rau.
Citeste si:  "Primul consult oftalmologic, absolut necesar inainte de inceperea scolii..."
De ce orezul brun? Pentru ca dintre toate tipurile de orez, orezul brun are cea mai mare cantitate de potasiu, magneziu, fosfor, vitamintele B1, B3.
Vitamina B3 se distruge in urma procesului de rafinare al orezului, de aceea orezul alb nu contine vitamina B continuta de cel brun. De asemenea, orezul brun ajuta foarte mult la realizarea tranzitului intestinal, intrucat are un continut ridicat de fibra alimentare, 1 gram per fiecare 100 de grame. Orezul brun contine o substanta aparte, numita orizanol, care are proprietatea de a scadea nivelul colesterolului din sange pentru ca reduce sinteza si absorbtia grasimilor in sange si implicit ajuta la eliminarea toxinelor.
Citeste si:  Intre anorexie si alcoolism: Alcoorexia - o noua tulburare alimentara
Orezul brun este unul dintre cele mai indicate alimente pentru bolnavii hipertensivi, intrucat este unul dintre putinele alimente care nu contine sodiu. Aceasta caracteristica, alaturi de continutul ridicat de potasiu ajuta la normalizarea activitatii cardiace. Despre orezul brun, ultimele studii in domeniu sustin ca este un aliment tricinei, o substanta continuta de orez si cu efect anticancerigen dovedit. Ziua 1 de detoxifiere. Incepeti ziua cu un pahar mare de apa rece, apoi continuati cu 1 mar, 60 gr de oraz brun fiert si amestecat cu zeama de la o jumatate de lamaie. Pentru pranz, consumati o supa de legume, o salata verde cu ulei si zeama de lamaie, 60 gr. de orez brun. Pentru cina, aveti aceeasi supa de legume ca si la pranz, 60 de grame de orez brun si un morcov fiert.
Citeste si:  Ai dintii sensibili? Ce sa faci pentru a avea o rutina de ingrijire corecta
Ziua 2 de detoxifiere. Ziua incepe cu un mic dejun format dintr-o portocala, 60 gr de orez brun fiert si stropit cu zeama de lamaie. Pentru pranz, preparati o supa de legume proaspata (e de preferat ca pentru fiecare masa sa preparati cate o supa proaspata, asa ca faceti maxim 250 de ml de supa la o masa), 60 gr de orez brun fierti 2 rosii. La cina puteti consuma supa de legume, 60 gr de orez brun, salata verde cu ulei si zeama de lamaie. Ziua 3 de detoxifiere. Pentru ziua 3, inlocuiti portocala de la micul dejun cu o para, in rest, totul ramane neschimbat. Pentru pranz, ramane supa de legume, orezul si o salata de varza rosie cu ulei si zeama de lamaie. Cina ramane neschimbata ca in ziua 2.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.