Dilemele inceputului de dieta (partea I)

Please select a featured image for your post

Fie ca este una dintre rezolutiile noului an, fie ca ne hotaram ca „de luni incepem” fie ca luam hotarari mai drastice de genul „de maine sunt la dieta!”, dieta face parte, cel putin o data in viata, din obiceiurile de infrumusetarea ale doamnelor si domnisoarelor din lumea intreaga. Cu cat modelul femeii cu silueta perfecta, parul intotdeauna perfect coafat, manichiura impecabila si dintii stralucitori este tot mai promovat ca fiind modelul femeii de succes, cu atat dietele au prins teren si au devenit, din ce in ce mai populare. Insa, inainte de a va arunca „in gura lupului” si a incepe o dieta, cu siguranta v-ati pus o serie de intrebari iar noi ne oferim sa va lamurim, pentru a fi mai siguri de variantele alese. Cu ce inlocuiesc carnea grasa? Cu branza sau cu oua? Ok, e de la sine inteles ca o data cu dieta nu ar trebui sa mai consumati carne grasa si sa incercati sa o inlocuiti cu alimente cu un aport caloric mai scazut. Trebuie sa stiti ca atat ouale cat si branza sunt alimente bogate de proteine si deci pot inlocui cu succes consumul de carne, insa daca e sa alegeti dintre cele doua, branza are un continut mai scazut de colesterol. Daca un ou mare (25-30 grame) are 213 mg de colesterol, echibalentul de branza are doar 25 mg. Desi mai bogate in colesterol, ouale au un plus fata de branza – continutul de fier. Branza insa aduce un aport semnificativ de calciu. Acestea fiind spuse, in functie de ceea ce considerati ca vi se potriveste mai bine, ramane alegerea voastra.
Indulcesc bauturile cu miere sau zahar? Dieta nu inseamna neaparat sa renuntati in totalitate la cafeaua de dimineata si la ceaiul de tei de cu seara. Daca nu le puteti consuma amare, va regasiti in fata eternei dileme: cu ce indulcesc bautura? Desi atat mierea cat si zaharul sunt carbohidrati si deci nu sunt indicati in dieta, daca e sa alegeti intre cele doua, noi va sugeram mierea, cu cat mai naturala cu atat mai bine, intrucat spre deosebire de zahar, nu este obtinuta artificial prin procese industriale de rafinare. Pentru a face diferenta intre mierea naturala, cea produsa de apicultorii autohtoni si mierea fabricata industrial, trebuie sa stiti ca mierea naturala nu are termen de valabilitate, asa ca, mierea din borcanele cu termen de valabilitate inscriptionat pe ele nu este miere naturala. Mierea procurata de la apicultori si nu din comert, va asigura in plus un aport de minerale si vitamine unice, fiind un adevarat medicament.
Daca mierea exceleaza si ca tratament naturist, zaharul ofera aport caloric si atat.
Citeste si:  Simptome, cauze, tratament
Ce ulei aleg pentru salate? Salata este meniul principal in timpul dietei, asa ca, pentru a elimina in totalitata dressingurile din salate, e indicata folosirea uleiului de masline. In alegerea uleiului pentru salta, verificati ca pe eticheta produsului sa scrie ulei „virgin”, respectiv ulei presat la rece, sau ulei de prima presa. Asta inseamna ca uleiul a fost obtinut pe cale naturala prin presara maslinelor si nu prin procese industriale complexe, care stirbesc din valoarile nutritive si terapeutice ale uleiului de masline. Desi este mai scump, uleiul de masline virgin este cel mai indicat pentru o dieta sanatoasa.

Citeste si:  Infertilitate

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.