Distonia cu declansare rapida

Please select a featured image for your post

Ce este distonia cu declansare rapida?

Distonia cu declansare rapida este o forma ereditara de distonie caracterizata de scaderea brusca a rapiditatii miscarilor (parkinsonism) si de simptome distonice.

Care sunt simptomele distoniei cu declansare rapida?

Simptomele clasice ale acestui timp de distonie sunt spasmele involuntare ale membrelor, lentoarea miscarilor, lipsa echilibrului si afectarea muschilor implicati in vorbire si inghitire. Declansarea simptomele distonice si parkinsoniene este brusca, petrecandu-se in decursul a cateva ore sau zile.

Citeste si:  Terapia de familie psihanalitica in dependenta de computer a copiilor

Boala se declanseaza dupa o febra puternica, expunerea prelungita la caldura, exercitiul fizic epuizant, nastere sau stres emotional. Simptomele se stabilizeaza, de obicei, in mai putin de patru saptamani, dupa care, se inregistreaza o progresie minora si apoi o ameliorare a simptomelor. Distonia cu declansare rapida debuteaza de obice in adolescenta sau la inceputul varstei adulte (intre 15 si 45 de ani).

Citeste si:  Epilepsie

Care sunt cauzele aparitiei distoniei cu declansare rapida?

O serie de mutatii ale genei DYT5 sunt asociate distoniei cu declansare rapida, putand fi mostenita de la un singur parinte. Nu toate pesoanele care mostenesc mutatia genetica manifesta simptome.

Cum diagnosticam distonia cu declansare rapida?

Diagnosticul se bazeaza pe examenul neurologic. Pentru a distinge tipul de distonie si a confirma diagnosticul este necesar istoricul familial.

Citeste si:  Program psihoeducational pentru fericire

Cum se trateaza distonia cu declansare rapida?

Optiunile de tratament sunt destul de limitate in prezent. Agonistii de dopamina (levodopa) pot oferi ameliorari usoare la unii pacienti. De asemenea, fizioterapia si tehnicile de relaxare pot fi de ajutor.

Revenire la articolul principal >>>


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.