Donatie medicala de 10.500 EUR in beneficiul refugiatilor din Romania

Please select a featured image for your post

Medicover Romania a incheiat la inceputul acestui an un parteneriat cu Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati (UNHCR), care se va dezvolta pe viitor in oferirea de asistenta medicala de urgenta pentru refugiatii de pe teritoriul Romaniei.

Un prim pas al acestei initiative reprezinta donatia recenta a 2.000 de doze de vaccin impotriva gripei sezoniere – vaccinul Vaxigrip, produs de Aventis Pasteur. Valoarea totala a donatiei este de 10.500 EUR, vaccinurile fiind distribuite refugiatilor din centrele Bucuresti, Otopeni, Timisoara, Arad, Galati, Radauti si Somcuta.

Donatia respecta termenele si perioada de vaccinare si vine sa compenseze un deficit cronic de servicii medicale de prima necesitate pentru comunitatea locala de refugiati. Aceasta se confrunta cu o lipsa generalizata de asistenta medicala si medicamente, motiv pentru care donatia Medicover este cu atat mai importanta.

Citeste si:  O boala foarte rara a plamanilor, depistata la un brasovean

„Suntem deosebit de incantati ca putem contribui, oricat de putin, la ameliorarea statutului refugiatilor din Romania. De cele mai multe ori, acestia nu isi cunosc drepturile fundamentale la servicii medicale minime care le revin conform Conventiei de la Geneva privind Statutul Refugiatilor. In spiritul alinierii acestora la legislatia europeana, Medicover vrea sa le asigure tot suportul in recuperarea demnitatii umane si in respectarea standardelor medicale la care au tot dreptul. Ne bucura in mod deosebit deschiderea pe care am primit-o din partea UNHCR si speram sa initiem in acest fel o colaborare pe termen lung cat mai benefica pentru conditia refugiatilor din Romania”, a declarat Marina Otelea, director Medicover Romania.

Citeste si:  Testul de sarcina

Din anul 1991, cand Romania a semnat Conventia de la Geneva privind Statutul Refugiatilor din 1951, pana la data de 31 ianuarie 2010, au fost depuse18.584 de cereri de azil, dintre care 3.070 au fost aprobate. In 2009, au fost depuse 995 de cereri de azil, (principalele tari de origine fiind Moldova – 136, Pakistan – 92, Afganistan – 88, Turcia – 82 si Irak – 71) dintre care au fost aprobate 94. In luna ianuarie 2010, au fost depuse 60 de cereri de azil, dintre care 9 au fost aprobate.

Citeste si:  Conferinta de pediatrie pentru medicii de familie: 16-17 septembrie, Bucuresti

„Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati le este recunoscator reprezentantilor Medicover pentru generoasa contributie de 2.000 de vaccinuri contra gripei sezoniere, destinata tuturor persoanelor de interes pentru UNHCR din Romania. Speram din tot sufletul ca acest gest umanitar sa reprezinte un exemplu si pentru alte institutii in viitor”, a declarat Machiel Salomons, Reprezentant UNHCR in Romania.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.