Dr. Calin Dobos: problemele implanturilor PIP sunt legate de ruptura invelisului si contractia capsulara

Please select a featured image for your post

Din ce in ce mai multe femei atunci cand recurg la o interventie de marire a sanilor, sunt interesate de costul implanturilor si nu de calitatea acestora. Ca urmare, multe clinici recurg la strategii de aplicare a unor implanturi ieftine, pentru a atrage cat mai multe cliente. Un caz mediatizat in ultimele zile este scandalul silicoanelor PIP produse de francezii de la Poly Implants Prothesis. Intr-un comunicat de presa, Dr. Calin Dobos, medic estetician la Clinica Hyperion din Galati trage un semnal de alarma si le sfatuieste pe toate femeile sa-si inlocuiasca implanturile de acest tip, cat mai repede posibil.

O estimare realizata de Ministerul Sanatatii din Franta arata ca intre 400.000 si 500.000 de femei (majoritatea din America Latina, Spania si Marea Britanie) sunt purtatoare ale protezelor companiei Poly Implant Prothese (PIP).

Citeste si:  O pastila "minune" anti-fumat, va aparea pe piata in Marea Britanie

Oficial, implanturile PIP se rup foarte usor si contin aditivi toxici care nu sunt compatibili cu organismul uman. Reactiile adverse sunt multiple, de la respingerea materialului de catre corp pana la cazuri de cancer mamar, asa cum s-a intamplat in Franta.

„Nu am utilizat niciodata impanturi PIP sau Rofil pentru marirea sau reconstructia de san. In schimb, am indepartat cateva proteze de silicon produse de aceasta companie, de cand a inceput valul de nformare pe canalele media. Cele mai multe probleme sunt legate de ruptura invelisului si contractia capsulara. Nici una dintre paciente nu avea cancer la san. Nu va impacientati, sfatul meu pentru toate femeile aflate intr-o astfel de situatie este sa isi faca o ecografie mamara si ulterior sa-si schimbe implanturile”, a declarat Dr. Calin Dobos, medic estetician in cadrul Clinicii Hyperion din Galati.

Citeste si:  Detoxifierea organismului

In Romania abia acum dupa 1 an de la prima mediatizare, femeile au inceput sa se informeze despre riscurile oferite de aceste tipuri de implanturi si isi manifesta dorinta de a le inlocuri, desi in media apare clar necesitatea schimbarii lor, inca din 2010.

„Clinica Hyperion a utilizat inca de la inceput doar implanturi de calitate exceptionala, aceasta fiind confirmata de asa numita – garantie pe viata. De cand s-au facut ultimele declaratii publice legate de pericolul la care se supun femeile purtatoare de implanturi PIP si Rofil, programarile pentru inlocuire au crescut considerabil”, a mai adaugat Dr. Calin Dobos.

Citeste si:  Un semnal de alarma unghiilor

Costurile de inlocuire a implanturilor variaza intre 2800 si 3300 de euro in functie de marca utilizata: Mentor, Matrix – Natrelle sau Polytech 4TWO. Pretul include corset, internare, controale periodice si pansamente.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.