Dr. Ozana Moraru a reprezentat Europa de Sud-Est la lucrarile Consiliului director al Societatii Europene de Cataracta si Chirurgie refractiva (ESCRS)

Please select a featured image for your post

Dr. Ozana Moraru, primul chirurg oftalmolog roman care reprezinta Europa de Sud-Est in Consiliul Director al Societatii Europene de Cataracta si Chirurgie refractiva (ESCRS), a onorat prima sa interventie in aceasta calitate, in cadrul sedintei bi-anuale a Comitetului Director al Societatii Europene de Cataracta si Chirurgie refractiva (ESCRS), care a avut loc la Praga, saptamana trecuta.

Medic chirurg al celei mai mari clinici oftalmologice private din tara, Oculus, Ozana Moraru este unul dintre specialistii co-optati recent in acest comitet si reprezinta Europa de Sud-Est (Romania, Bulgaria, tarile fostei Iugoslavii, Republica Moldova), o performanta in premiera pentru medicina romaneasca. Comitetul Director al ESCRS are 12 membri si 4 co-optati incepand cu acest an, pentru o perioada de 4 ani, cu posibilitatea de prelungire pentru inca un mandat de 4 ani.

Citeste si:  "Orice schimbare in rutina copilului poate indica o problema de sanatate mentala"

Ca o recunoastere in plus, dr. Ozana Moraru fost numita sa faca parte din Comitetul Educational al ESCRS – unul din cele 6 comitete permanente ale ESCRS. Acest comitet este responsabil de sustinerea educatiei tinerilor oftalmologi, rezidentilor si tinerilor in supra-specializare, de realizarea si actualizarea cursurilor didactice si instructionale in sistemul de invatamant european, de sustinerea cu burse de specializare si vizite in clinici europene de renume a celor aflati in training si de acordarea burselor de participare la congresele ESCRS pentru rezidenti. In acest an, la intrunirea de la Praga s-a lansat si programul de invatamant on line iLearn, prin care orice oftalmolog poate avea acces la anumite cursuri de specialitate, selectate, alese si imbunatatite de membrii Comitetului Educational. Specialistul oftalmolog roman a participat si la sedinta acestui comitet, unde s-au stabilit directiile pentru anul 2012.

Citeste si:  Pacientii cu insuficienta renala din Botosani pot beneficia de servicii de dializa la standarde internationale

„Sunt mandra ca am putut onora aceasta numire de mare prestigiu pentru medicina romaneasca si ca am putut impartasi din experienta romaneasca noilor mei colegi. De asemenea, sper sa pot folosi in practica mea curenta noutatile aflate la acest congres, de la cei mai reputati specialisti in domeniu. Prezenta mea in modulul educational permanent al Societatii Europene de Cataracta si Chirurgie Refractiva confirma preocuparea sustinuta a Centrului oftalmologic Oculus pentru pregatirea tinerei generatii de oftalmologi si grija pentru viitorul profesional si vocational al medicilor nostri”, a declarat dr. Ozana Moraru la revenirea in tara.

Citeste si:  Cum sa scapam de congestia nazala?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.