Dulciurile bune

Nu toate dulciurile sunt nocive pentru organism. De fapt, toate dulciurile naturale sunt bune şi aici ne referim la fructe. Acestea sunt bogate în substanţe nutritive şi reprezintă o sursă fantastică de enzime vii şi antioxidanţi care vă sporesc energia şi sistemul imunitar.

Printre cele mai bune fructe recomandăm zmeura, afinele, murele, pepenele, caisele, merele, perele, cireşele, prunele, piersicile, strugurii şi mandarinele. Este bine să mâncaţi cel puţin 1-2 fructe crude de sezon în fiecare zi. Atenţie însă la asocierea alimentelor.

Citeste si:  Agresivitatea: un rau necesar?

Motivatia poftei de dulciuri

Explicaţia poftei de dulciuri este una simplă. Dacă nivelul zahărului din sânge este mereu în dezechilibru, dacă aveţi deficienţe ale substanţelor nutritive, dacă dieta dv. este bogată în carbohidraţi sau alimente sărate,sau dacă suferiţi de hipoglicemie atunci veţi simţi nevoia de a consuma din ce în ce mai mult zahăr şi în final veţi deveni o victimă a zahărului. De aceea, dacă veţi mânca un singur baton de ciocolată, clar veţi simţi nevoia să le mâncaţi şi pe următoarele. Este mai bine să renunţaţi brusc la dulciuri.

Citeste si:  De ce persoanele obeze tind sa se supraalimenteze?

De asemenea trebuie să vă ajutaţi organismul cu alimente vii, bogate în nutrienţi. Spirulina este foarte eficace, de asemenea suplimente de minerale cu Cr, Mn şi Mg, deficienţa acestor 3 minerale cauzând pofta de zahăr. Cerealele integrale şi legumele crude ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge şi temperează pofta de dulciuri.

Citeste si:  Exercitiile mentale te ajuta sa ai o memorie buna la batranete

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.