Dulciurile pot creste agresivitatea copiilor

Conform unui studiu recent, copiii care mananca cu regularitate dulciuri si ciocolata sunt predispusi sa se manifeste agresiv ca adulti.

Studiul, la care au participat aproximativ 17.500 de subiecti, a demonstrat ca acei copii care la varsta de 10 ani consumau zilnic dulciuri prezentau un risc mai mare de a fi condamnati pentru acte de violenta cand ajungeau la 30 – 35 de ani.

Citeste si:  Suntem suficient de informati in ceea ce priveste lupusul?

Cercetatorii de la Universitatea Cardiff au descoperit ca 69% dintre subiectii care aveau manifestari violente la varsta de 34 de ani, consumau frecvent in copilarie dulciuri si ciocolata. Echipa condusa de Dr. Simon Moore a incercat sa excluda orice alti factori care ar putea influenta comportamentul violent, acesta explicand ca „dand cu regularitate dulciuri copiilor, acestia nu mai invata sa astepte sa obtina ceea ce isi doresc. Nefiind capabili sa accepte amanarea recompensei, copiii sunt indrumati sa adopte un comportament impulsiv, care este deseori corelat delicventei”.

Citeste si:  Preventia bolilor ginecologice la fetite

Concluzia studiului, publicat in editia din octombrie a Jurnalului Britanic de Psihiatrie, este aceea ca legatura dintre consumul excesiv de dulciuri in copilarie si comportamentul violent necesita o atentie speciala, fiind in masura sa aduca informatii folositoare privind dieta copiilor si reducerea numarului de agresiuni.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.