DuoPlavin si DuoCover: comprimatul care asociaza doua antiagregante plachetare primeste aprobarea in UE

Please select a featured image for your post

Sanofi-aventis (EURONEXT: SAN, si NYSE: SNY) si Bristol-Myers Squibb (NYSE: BMY) au anuntat aprobarea in Europa de catre Comisia Europeana a DuoPlavin / DuoCover (clopidogrel 75 mg si acid acetilsalicilic 100 mg sau 75 mg), un comprimat care asociaza doua antiagregante plachetare.

DuoPlavin / DuoCover este indicat pentru prevenirea evenimentelor aterotrombotice la pacienti adulti aflati deja in tratament cu clopidogrel si acid acetilsalicilic (AAS). Acesta este un medicament combinat in doza fixa, pentru continuarea tratamentului in caz de sindrom coronarian acut fara supradenivelare de segment ST (angor instabil sau infarct miocardic fara unda Q), incluzand pacientii care au suferit o angioplastie coronariana cu implantarea unui stent, precum si pentru continuarea tratamentului in caz de infarct miocardic acut cu supradenivelare de segment ST la pacienti tratati medical, eligibili pentru un tratament trombolitic.

Citeste si:  Ce contine cafeaua

Date concludente rezultate din studii clinice ample au condus la aprobarea si utilizarea Plavix 75 mg in asociere cu acidul acetilsalicilic (75 mg-325 mg).

Noua formula DuoPlavin / DuoCover combina aceste doua antiagregante plachetare intr-un singur comprimat si contribuie la reducerea numarului de comprimate pe care unii pacienti trebuie sa le ia in fiecare zi.

DuoPlavin este indicat pentru prevenirea evenimentelor aterotrombotice la pacienti adulti care deja utilizeaza clopidogrel si acid acetilsalicilic (AAS). DuoPlavin este un medicament de tip combinatie in doza fixa pentru continuarea tratamentului: 1. unui sindrom coronarian acut fara supradenivelare de segment ST (angina instabila sau infarct miocardic fara unda Q), incluzand pacientii care au suferit o angioplastie coronariana cu implantarea unui stent si 2. unui infarct miocardic acut cu supradenivelare de segment ST la pacienti tratati medical, eligibili pentru un tratament trombolitic.

Citeste si:  KIDEX da tonul distractiei de vara!

„Este binecunoscut ca administrarea de clopidogrel (Plavix) impreuna cu AAS la pacientii cu sindrom coronarian acut, fie fara supradenivelare de segment ST (angina instabila sau infarct miocardic non-Q), fie infarct de miocard cu supradenivelare de segment ST, reprezinta un gest terapeutic obligatoriu. Numeroase studii solide atesta aceasta combinatie ca pe un element esential al calitatii practicii medicale in situatiile amintite. Existenta unei asocieri fixe clopidogrel + AAS vine in ajutorul aplicarii acestor indicatii, stiut fiind ca aderenta pacientului la tratament este mai mare atunci cand se administreaza aceleasi principii intr-o singura tableta, fata de 2 tablete. Sunt convins ca medicii cardiologi si pacientii vor saluta aceasta inovatie, care vine in concordanta cu aplicarea aceluiasi principiu si in alte domenii ale cardiologiei, de exemplu in tratamentul hipertensiunii arteriale” – a declarat Prof. Dr. G.A. Dan.

Citeste si:  Cerealele integrale: optiunea perfecta pentru o dieta sanatoasa

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.