fbpx

Dureri in zona lombara: ce este de facut?

Tot mai multe persoane acuza dureri in zona lombara. In cel mai bun caz putem vorbi despre o contractura musculara apoi, in randul afectiunilor, exista lombalgia, lombosacralgia, lombosciatica, discopatia lombara si hernia de disc. Nu mai poate fi vorba despre varsta pacientilor, caci aceste afectiuni apar la varste din ce in ce mai fragede.

Realmente boala nu are varsta, iar din experienta acumulata, va pot spune ca patologiile si-au coborat granitele, in sensul in care hernia de disc poate fi intalnita si la 18 ani.

Citeste si:  Cat de greu este sa avem abdomenul visat?

In cazul unor dureri in zona lombara, care au un caracter repetitiv, trebuie sa mergem la un medic specialist (neurolog, neurochirurg, ortoped, reumatolog, balneolog). Avand un diagnostic precis, mergem intr-o sala de kinetoterapie unde vom beneficia de un tratament personalizat, asistat de un kinetoterapeut.

Vom lucra in prealabil musculatura: paravertebrala, abdominala, cvadriceps, ischiogambier etc.

Exercitiile de baza sunt la prima vedere usoare, chiar banale, dar pe parcurs devin destul de solicitante. Pauzele dintre exercitii sunt mici, timp in care se recomanda o usoara hidratare. Tot timpul va exista un dialog intre pacient si kinetoterapeut, exprimand efectul exercitiilor si modul lor de abordare.

Citeste si:  Mituri despre cancerul la san

De regula, se recomanda:

o usoara incalzire pe bicicleta orizontala,
exercitii la saltea,
exercitii la spalier,
exercitii pe minge,
exercitii in ortostatism etc.

Inca din primele sedinte se va constata o ameliorare a durerilor, urmand ca de la o sedinta la alta sa se realizeze o imbunatatire a abilitatilor corpului. Miscarea asistata ne va face bine si ne vom simti mai bine intr-un mediu organizat, schimbandu-ne putin cate putin modul de viata.

Citeste si:  Despre perineu

De mentionat ca in cazul crizelor dureroase se recomanda inceperea tratamentului de recuperare, prin sedinte de fizioterapie, care au scop antialgic si antiinflamator.

Articol realizat de Bogdan Dimitriu, Coordonator recuperare medicala – Clinica Medicala Sport Med Center (www.sportmedcenter.ro)

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.