Echipament unic in Romania, nou achizitionat de spitalul MS Curie

Please select a featured image for your post

Joi, 10 februarie la ora 17:00, in amfiteatrul Spitalului „M.S. Curie” (Bd. C-tin Brancoveanu nr. 20 Sector 4 Bucuresti) are loc prezentarea unui echipament unic in Romania: OLYMPIC COOL-CAP* SYSTEM. Acesta a fost achizitionat in urma proiectului de caritate „42 pentru o sansa” initiat de Ro Club Maraton.

Echipamentul este necesar pentru tratarea nou-nascutilor care sufera de encefalopatie hipoxic-ischemica (insuficienta respiratorie la nastere, asfixie, stop cardiorespirator, hipotermie) si poate ajuta la reducerea afectiunilor cerebrale, chiar la cresterea sanselor de supravietuire pentru cazurile grave.

Citeste si:  O mama perfecta

Instalat in Sectia de Terapie Intensiva pentru nou-nascuti a Spitalului „M.S. Curie”, echipamentul a fost achizitionat in premiera in Romania si se estimeaza ca, si in cazul unei utilizari neintrerupte, nu va putea face fata tuturor cerintelor si pacientilor care ar avea nevoie de el.

Valoarea acestui echipament este de 37.000 euro. Echipamentul a fost achizitionat in urma proiectului de caritate „42 pentru o sansa” initiat de Ro Club Maraton, cel mai mare club al alergatorilor amatori din Romania.

Citeste si:  Senzatia de greata

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.