Ecografii obligatorii in sarcina, trimestrul II

Please select a featured image for your post

Daca ecografia facuta in primul trimestru de sarcina, repectiv intre saptamanile 10-14 are rezultate ok si nu exista alti factori de risc, cum ar fi varsta mamei mai mica de 15 ani sau mai mare e 35 de ani, de cele mai multe ori nu vei fi nevoita sa faci alte investigatii paraclinice, urmand ca urmatoare ecografie sa fie in trimestrul II de sarcina. Cei mai multi ginceologi insa aleg sa faca ecografii lunare gravidelor pe care le urmaresc. Nu trebuie sa te ingrijorezi, dimpotriva! Ecografiile nu au nici un efect negativ asupra copilului sau asupra ta, fiind complet neinvazive si nedureroase. Este foarte important sa ai incredere in medicul pe care l-ai ales si sa ai ceritudinea ca face cele mai bune alegeri pentru tine si bebelusul ta. Ecografia din trimestru II de sarcina este la fel de importanta si cu titlu de obligativitate ca si cea in primul trimestru. Aceasta ecografie se face intre saptamnile 18-22 de sarcina si este un spectacol si pentru tine ca mamica. Aceasta ecografie si pozele pe care le vei primi in urma ei sunt ultimele poze in care bebelusul tau apare intreg, inrucat in ecografia de trimestru III va fi atat de mare incat il vei vizualiza pe bucati.
Desi aceasta este ecografie in cae probabil vei afla sexul bebeluslui pe care il porti in burtica, nu e cazul sa fii disperata in acest sens. Trebuie sa stii ca indiferent de cat de performant este ecograful si cat de priceput doctorul ginceolog, se poate sa nu afli sexul copilului, intrucat vizualizarea lui depinde foarte mult de pozitia in care sta fatul, de miscarile pe care le ace, de lichidul amniotic pe care il are in jur etc.
Citeste si:  Secrete din Italia pentru o piele frumoasa
De ce este importanta aceasta ecografie? Intrucat la aceasta varsta gestationala fatul este aproape complet dezvoltat, se pot observa dezovoltarea acestuia precum si miscarile pe care le face. Ginecologul va masura circumferinta craniana si femurul bebelusului, pentru a stabili daca este mai mic decat varsta gestationala sau mai mare si va putea depista care sunt cauzele acestei dezvoltari oarecum abatuta de la grafic. Nu te speria insa, de cele mai multe ori fatul are un ritm diferit de crestere, astfel ca la o ecografie poate sa para mai mare decat varsta gestationala calculata dupa ultimul ciclu, in timp ce la urmatoarea ecografie va fi in grafic.
Citeste si:  Protejare copii de soare
Aceasta ecografie depisteaza eventualele malformatii grave ale fatului sau malformatii de tub digestiv, renale sau cardiace. De regula, ecografia simpla este asociata cu una Doppler, menita s amonitorizeze circulatia sangelui la nivelul fatului precum si la nivelul placentei. Din pacate, aceasta ecografie poate da si verdicte negative, respectiv medicul poate recomanda intrerupere sarcinii daca lucrurile nu sunt ok. Daca lucrurile nu sunt prea roz insa se pot remedia, mediul iti va face recomandarile necesare pentru ca totul sa mearga bine si sa nasti un copil sanatos.
Citeste si:  Cistita, o boala feminina
Tot acum se pot evidentia eventuale scurtari ale colului, ce pot duce la declansarea prematura a sarcinii si medicul iti va prescrie tratamentul necesar plus repaosul total la pat pentru a duce sarcina la bun sfarsit. Nu iti fa griji! De cele mai multe ori ecografia de trimestrul II nu face altceva decat sa iti confirme ca totul e bine, ca ai o sarcina ok si vei naste un copil sanatos. Insa pentru simplu fapt ca tu consideric a totul e ok, nu neglija importanta acestei ecografii! Numai medicul specialist poate stabili cu exactitate ca totul este bine.
Haine pentru copii


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.