Eli Lilly si Boehringer Ingelheim dezvolta noi tratamente pentru persoanele cu diabet zaharat

Please select a featured image for your post

Eli Lilly si Boehringer Ingelheim au anuntat acordul global pentru dezvoltarea si comercializarea in cooperare a unui portofoliu de produse adresate pacientilor cu diabet zaharat, portofoliu aflat in prezent in etapele finale de dezvoltare. Doua molecule antidiabetice orale dezvoltate de Boehringer Ingelheim – linagliptin si BI10773 – fac parte din prezentul acord alaturi de cei doi analogi de insulina bazala de la Lilly – LY2605541 si LY2963016 – la care se adauga si optiunea de a dezvolta si comercializa in cooperare anticorpul monoclonal anti-TGF-beta al companiei Lilly.

Citeste si:  Varsta tatalui conteaza

Linagliptin este un inhibitor de dipeptidil peptidaza-4 (DPP-4), descoperit de Boehringer Ingelheim pentru tratamentul diabetului zaharat de tip 2, sub forma de tablete, cu administrare o data pe zi. Acest produs este in prezent in curs de autorizare de catre autoritatile de reglementare din Statele Unite, Europa si Japonia.

Pentru BI10773, inhibitor al co-transportorului 2 de glucoza dependent de sodiu (SGLT-2), studiile clinice de faza III au inceput anul trecut. El apartine unei noi clase de compusi pentru tratamentul diabetului zaharat, avand ca mecanism de actiune blocarea reabsorbtiei tubulare a glucozei in rinichi.
In prezent nu exista pe piata niciun produs apartinand clasei inhibitorilor de SGLT-2 aprobat de catre autoritati pentru tratamentul pacientilor cu diabet zaharat.

Citeste si:  Raceala sau gripa, cum le diferentiem?

Se estimeaza ca cele doua molecule de analogi de insulina bazala de la Lilly vor incepe studiile clinice de faza III in 2011. LY2605541 este un analog de insulina bazala cu o structura noua, iar LY2963016 un nou produs de tip glargin. Acordul mai include si optiunea ca Boehringer Ingelheim sa dezvolte si sa comercializeze in cooperare o noua molecula pentru diabet descoperita de Lilly, un anticorp monoclonal anti-TGF-beta, care in prezent este in studii clinice de faza III cu pacienti cu diabet si boli renale cronice.

Citeste si:  Delta Hospital le ofera pacientilor servicii medicale compensate prin CASMB

Alianta se bazeaza pe experienta stiintifica si potentialul celor doua companii farmaceutice a caror activitate principala este cercetarea continua in vederea dezvoltarii de solutii inovatoare pentru persoanele care vor fi impactate de epidemia globala de diabet.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.