Exercitii de slabit: Sari coarda!

Chiar daca pare o joaca de copii, saritul corzii este o activitate fizica plina de avantaje. Chiar daca practicam acest sport in copilarie, nu trebuie sa-l dam uitarii fiindca ne poate ajuta sa slabim mai eficient decat prin jogging sau ciclism. Poate fi practicat oriunde (in esenta ai nevoie de o coarda) si contribuie la imbunatatirea coordonarii, a rezistentei fizice si a stabilitatii.

Citeste si:  Asa nu...

Este util in procesul de ardere a grasimilor, imbunatateste circulatia sangelui si ajuta la normalizarea tensiunii arteriale. Poti arde aproximativ 300 de calorii la o sesiune de sarit coarda de 30 de minute. Este un exercitiu de slabit care ajuta la tonifierea intregului organism, oferind un plus de forta si vigoare.

Tehnica de baza e foarte simpla: sari coarda intr-un ritm constant astfel incat sariturile sa-ti permita trecerea corzii pe sub talpi. Tine capul sus si privirea inainte, fiind recomandat sa stai intr-o postura cat mai incordata . Dupa ce te acomodezi cu miscarea de baza, poti incerca sarituri pe un singur picior sau sariturile duble, cand rotesti coarda de doua ori in jurul corpului. Daca iti faci din asta un obicei si sari coarda 10 minute pe zi, fii sigura ca intr-un timp scurt se vor vedea rezultatele si vei ajunge la silueta pe care ti-o doresti!

Citeste si:  Ce ii face pe tineri mai fericiti?


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.