Exercitiile aerobice, cele mai eficiente pentru a elimina grasimea abdominala

Exercitiile aerobice sunt cea mai eficienta maniera de a scapa de grasimea abdominala, care constituie un pericol serios pentru sanatate, sunt de parere oamenii de stiinta de la Duke University Medical Center (Marea Britanie). Ei au ajuns la aceasta concluzie comparand efectele exercitiilor aerobice cu cele ale exercitiilor de rezistenta si ale unui program care combina ambele tipuri.

Citeste si:  Studiile arata ca mania cumparaturilor reprezinta o problema medicala reala

„Cand vine vorba de risc cardiovascular ridicat, locul unde este depozitata grasimea este mai important decat cantitatea”, explica unul dintre autori. „Studiul nostru a incercat sa identifice cea mai eficienta forma de exercitiu fizic pentru eliminarea grasimii din zona abdomenului”.

Rezultatele au aratat ca exercitiile aerobice reduc semnificativ grasimea viscerala (grasimea abdominala din jurul organelor) si grasimea din jurul ficatului, principalul „vinovat” pentru ficatul gras nealcoolic. In plus, exercitiile aerobice s-au dovedit mai eficiente decat exercitiile de rezistenta la imbunatatirea activitatii insulinei si la reducerea enzimelor hepatice si a nivelului trigliceridelor. Toate acestea sunt cunoscuti factori de risc pentru diabet si boli cardiace.

Citeste si:  Nervozitatea permanenta - o lupta cu suferinta interioara

„Exercitiile de rezistenta sunt ideale pentru cresterea fortei si a masei musculare”, explica autorii. „Insa daca o persoana este supraponerala si doreste sa scape de grasimea abdominala, atunci exercitiile aerobice sunt cea mai buna alegere, pentru ca ard cele mai multe calorii”, afirma ei. In cadrul studiului, prin exercitii aerobice s-au ars cu 67% mai multe calorii decat prin exercitii de rezistenta.

Citeste si:  Cum sa renunti la fumat

Sursa: Eurekalert


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.