Exercitiile aerobice ne pot scapa de insomnii

Oamenii de stiinta au o veste buna pentru persoanele care sufera de insomnii: exista un tratament non-medicamentos care sa ii ajute sa scape de problema, iar acesta consta in exercitii aerobice, practicate cu regularitate.

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Northwestern Medicine, exercitiile aerobice, practicate cu regularitate, imbunatatesc calitatea somnului, starea de spirit si vitalitatea.

Citeste si:  De ce este importanta protectia pielii copiilor in cazul expunerii la soare?

Studiul este primul care examineaza efectele exercitiului aerobic asupra adultilor de varsta a doua si a treia, diagnosticati cu insomnie. Circa 50% dintre persoanele aflate in aceste grupe de varsta acuza frecvent tulburari de somn si simptome asociate insomniei cronice.

In cadrul experimentului, exercitiile fizice propuse au generat o imbunatatire semnificativa a calitatii somnului, inclusiv sub aspectul duratei, comparativ cu orice alt plan de tratament non-medicamentos.

Citeste si:  Alunele si nucile hranesc creierul

„Insomnia se agraveaza odata cu inaintarea in varsta. La varsta a doua, tiparul de somn incepe sa se modifice dramatic. Este esential sa identificam strategii comportamentale care sa ajute pacientii sa-si imbunatateasca marcant calitatea somnului. Acest studiu ofera rezultate promitatoare, exercitiile aerobice fiind o strategie simpla, la care oamenii pot apela pentru a dormi mai bine si a se simti mai plini de energie”, explica dr. Phyllis Zee, autorul studiului.

Citeste si:  Prevenirea factorilor de risc cardiovascular: ce putem face?

In plus, un plan de tratament non-medicamentos este de dorit, deoarece se elimina riscul ca somnifierele sa interactioneze cu alte medicamente pe care pacientii le pot lua la aceasta varsta.

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.