Exercitiile fizice intense pot diminua abilitatile cognitive ale femeilor

Un nou studiu arata ca femeile care fac in mod obisnuit exercitii fizice de intensitate ridicata ar putea risca o alterare a abilitatilor cognitive mai tarziu in viata. Aparent, exercitiile fizice epuizante cresc nivelul de oestrogen si provoaca iregularitati ale ciclului menstrual.

Nivelul crescut de oestrogen la femeile care nu au ajuns inca la menopauza a fost asociat, in studii anterioare, cu o diminuare a functiilor mintale.

Citeste si:  Trusa pentru gravida

Dr. Mary Tierney, de la Universitatea din Toronto (Canada), a realizat un studiu la care au participat 90 de femei aflate la menopauza si sanatoase clinic. Specialista le-a cerut acestora sa noteze intensitatea exercitiilor fizice la care s-au supus de-a lungul vietii si le-a evaluat abilitatile cognitive, prin diferite teste standardizate. Rezultatele au aratat ca acele femei care practicasera sporturi ce necesita un nivel de efort ridicat, au manifestat o performanta mai scazuta in rezolvarea problemelor propuse.

Citeste si:  Broccoli si soia tin in frau doua proteine care duc la raspandirea cancerului in organism

Cercetatoarea atentioneaza ca, desi sportul este benefic pentru sanatate, efortul fizic sustinut poate avea un impact negativ asupra sanatatii mintale la varsta a treia, recomandand ca aceasta posibilitate sa fie investigata mai profund si ca programul de exercitii fizice sa fie intotdeauna alcatuit alaturi de un specialist.

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.