Exercitiul fizic si sexul, esentiale pentru regenerarea celulelor cerebrale

Potrivit a doua noi studii realizate de oamenii de stiinta din Hong Kong, exercitiul fizic si sexul aduc beneficii insemnate pentru regenerarea celulelor cerebrale (neurogeneza), la varsta adulta. Descoperirea vine sa contrazica o teorie mai veche, conform careia organismul nu poate produce neuroni noi la maturitate.

In opinia cercetatorilor, o zona „neurogenica” importanta din creierul adult este hipocampusul, implicat in procesele de memorie si reglarea dispozitiei. In conditii de stres prelungit sau ca urmare a traumelor cerebrale, hipocampusul pare sa se micsoreze, insa exercitiul fizic si sexul exercita o actiune benefica asupra acestei zone, crescandu-i „elasticitatea” si promovand dezvoltarea de noi neuroni.

Citeste si:  Mircea Diaconu: „Eu n-as face asa ceva. Eu sunt pudic. Si nu te poti ingriji, ca barbat, la fel ca o femeie"

Efectul benefic al exercitiului fizic este acela ca miscarea este un cunoscut „inamic” al stresului, in timp ce activitatea sexuala pare a imbunatati abilitatile cognitive prin actiunea feromonilor. Desi acest aspect este supus in continuare dezbaterilor, cercetarile au demonstrat o legatura intre performatele sexuale scazute si capacitatea de neurogeneza a hipocampusului.

Sursa: ANI

Citeste si:  Diabet tip 2

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.