Experientele extracorporale ar putea indica instabilitate neuronala

Desi experientele extracorporale sunt, in mod obisnuit, asociate cu migrena, epilepsia si psihopatologia, acestea sunt foarte frecvente si in randul indivizilor sanatosi, din punct de vedere fizic si psihic. Cu toate acestea, experientele extracorporale sunt in continuare un teritoriu putin cunoscut.

Un studiu recent face putina lumina in acest domeniu, asociind aceste experiente cu instabilitati neuronale la nivelul lobilor temporali ai creierului si cu reprezentari gresite asupra propriului corp.

Citeste si:  Specialistii au confirmat: cafeaua este o bautura sanatoasa!

Studierea acestui fenomen neobisnuit ne poate ajuta sa intelegem mai bine cum si de ce procesele mintale functioneaza in mod normal „in corp”, de ce sunt perturbate si cum de ajung sa provoace astfel de experiente uluitoare.

Oamenii de stiinta au testat un grup de persoane, inclusiv indivizi care declarau ca avusesera experiente extracorporale, pentru a identifica predispozitia acestora la astfel de experiente perceptuale neobisnuite, descoperind ca, majoritatea „simptomelor” erau similare celor intalnite in cazurile de anomalii neuroelectrice la nivelul lobilor temporali ai creierului si la persoanele care au o imagine distorsionata asupra propriului corp (dismorfofobie).

Citeste si:  expoMedika in parteneriat cu Societatea de Radiologie si Imagistica Medicala din Romania anunta: Conferinta de Radiologie si Imagistica Medicala, 6 iunie 2012

Studiul arata ca acest tip de halucinatii pot aparea si la indivizi sanatosi clinic, fiind un semnal de alarma important pentru anomaliile neuroelectrice si tulburarile de perceptie asupra propriului corp.

Sursa: Eurekalert


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.