Extractul de tamaie poate ameliora simptomele artritei

Identificarea de noi terapii care sa duca la ameliorarea simptomelor artritei inflamatoare si osteoartritei este un parcurs anevoios, insa oamenii de stiinta de la Universitatea din Cardiff par a se afla pe drumul cel bun. Ei au analizat efectele unui remediu natural folosit din vechi timpuri – tamaia, iar rezultatele sunt promitatoare.

Citeste si:  Cercetatorii considera ca televizorul ii impiedica pe cei mici sa doarma bine

„Comunitatea somaleza intrebuinteaza in mod traditional extractele de tamaie ca remediu pentru simptomele artritei. Cercetarea noastra s-a axat pe identificarea modului in care aceste extracte actioneaza pentru reducerea inflamatiei care provoaca durerea”, explica dr. Emma Blain, de la Universitatea din Cardiff.

Oamenii de stiinta au demonstrat ca un extract de Boswellia frereana – o specie rara de tamaie inhiba productia de molecule inflamatoare si previne deteriorarea tesutului cartilaginos.

Citeste si:  Leacuri naturale pentru diabetici

Tehnica inovatoare pe care acestia au folosit-o pentru extragerea ingredientului activ din tamaie ofera rezultate promitatoare, un nou tratament preconizandu-se a fi disponibil in urmatorii cativa ani.

Sursa: sciencedaily.com


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.