Fabrica Zentiva Romania – de 50 de ani producatorul de medicamente numarul 1 din Romania

Please select a featured image for your post

Fabrica Zentiva Romania, parte a Grupului Sanofi si cel mai mare producator local de medicamente, aniverseaza anul acesta o jumatate de secol de activitate. Sarbatorirea celor 50 de ani de inovatie si progres in industria farmaceutica romaneasca este marcata printr-un eveniment de inaugurare a doua facilitati de productie noi: tehnologia pe baza de peleti, unica in Romania, si laboratorul european de testare si punere pe piata a tuturor produselor beta-lactamice ale Grupului Sanofi fabricate in afara Uniunii Europene.

Pentru a sublinia si confirma rolul major al fabricii Zentiva in protejarea sanatatii romanilor timp de 50 de ani, la evenimentul oficial vor fi prezenti reprezentanti marcanti ai autoritatilor: domnul Sorin Oprescu, Primarul General al capitalei, domnul Petru Melinte, Consilier Ministerul Sanatatii, domnul Petru Cornel Domocos, Presedinte al Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale si domnul Jean-Marc Puppi, Seful Misiunii Economice in cadrul Ambasadei Frantei in Romania. Alaturi de domniile lor, la aceasta inaugurare vor participa si membri de top ai companiilor Zentiva si Sanofi: Philippe Luscan, Senior Vice President Sanofi Industrial Affairs, Jacques Nathan, Country Manager Sanofi Romania si Presedinte al Consiliului de Administratie Zentiva S.A., Margareta Tanase, Director Operatiuni Industriale Zentiva Romania si Simona Cocos, Director General Zentiva Romania.

Citeste si:  Borrelioza / Maladia Lyme

„Suntem producatorul mereu la datorie. Putem spune ca, de 50 de ani, sanatatea romanilor a fost pe maini bune. Ale noastre. Timp de jumatate de secol am oferit medicamente de calitate si la preturi accesibile. Ne-am respectat acest angajament investind continuu in modernizarea unitatii noastre de productie. Numai in ultimii 3 ani am investit peste 8 milioane de euro in facilitatile noi de productie. Am reluat si activitatea de export. Astfel, am redevenit producator si exportator european”, a declarat Margareta Tanase, Director Operatiuni Industriale Zentiva Romania, o companie Sanofi.

Citeste si:  Sifilisul

„Faptul ca de 50 de ani suntem producatorul de medicamente numarul 1 din Romania este o reusita absolut remarcabila. Acest lucru demonstreaza si confirma strategia Grupului Sanofi de a fi un partener de incredere si pe termen lung al sistemului de sanatate. Avem o prezenta diversificata si puternica pe piata romaneasca, oferind solutii complexe de tratament prin intermediul unui portofoliu echilibrat, ce consta in medicamente inovatoare, generice, medicamente eliberate fara prescriptie medicala si vaccinuri. Ne propunem sa ne mentinem si sa ne consolidam pozitia de lider si in viitor”, a declarat Jacques Nathan, Country Manager Sanofi Romania si Presedinte al Consiliului de Administratie Zentiva S.A.

Citeste si:  Incalzirea - obligatorie inainte de efort

Succesoare a Uzinei de Medicamente Bucuresti, fabrica de medicamente Zentiva este unic producator al unor marci de medicamente romanesti de referinta, precum Antinevralgic, Algocalmin, Gerovital sau Dicarbocalm. Pe portile fabricii ies anual aproximativ 50 de milioane de cutii de medicamente. Produsele sunt distribuite atat pe piata autohtona, cat si pe piete europene importante: Germania, Marea Britanie, Franta, Elvetia, Italia, Cehia etc.

Calitatea medicamentelor fabricate este asigurata printr-un management performant, realizat prin respectarea standardelor europene de calitate. Anul 2012 este totodata si anul recertificarii GMP (Good Manufacturing Practice) pentru toate formele farmaceutice fabricate in prezent: solutii injectabile, forme solide, peleti, cat si pentru laboratorul european.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.