Factorii care contribuie la ingrasare – identificati

Nu doar aportul caloric este vinovat pentru acumularea kilogramelor in plus, afirma un medic nutritionist american, preocupat sa identifice in ce masura si alti factori ai stilului de viata influenteaza greutatea. Aparent, stresul, alergiile si insomnia contribuie in egala masura la ingrasare.

„O reactie alergica poate crea confuzie. Aceasta se poate manifesta in doua moduri, unul este ceea ce noi numim IgE, adica o reactie aproape imediata la alimentul ingerat, manifestata spre exemplu prin dificultati de respiratie sau o eczema. Cel de-al doilea mod, denumit IgG, este o reactie alergica ce se manifesta in decurs de cateva zile de la consumarea alimentului. Oamenii pot lua inexplicabil in greutate, pot avea probleme digestive sau o migrena, insa de cele mai multe ori nu atribuie aceste simptome alimentului mancat”, explica nutritionista.

Citeste si:  Beneficiile vitaminei D asupra organismului

Stresul si lipsa somnului pot contribui semnificativ la luarea nedorita in greutate. „Oamenii care sunt permanent stresati tind sa se ingrase, in special in zona taliei. Acesta este un efect negativ al lumii moderne. La fel se intampla si cu cei care nu dorm suficient, minim sase ore si jumatate de somn pe noapte”, completeaza ea.

Citeste si:  Cauzele exceselor alimentare II

Un alt factor-cheie identificat de specialista este toxicitatea. Simptomele toxicitatii includ balonare, crampe, arsuri stomacale, depresie, dureri musculare, iritatii ale pielii si, evident, luarea necontrolata in greutate.

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.