Felul in care stam pe scaun dezvaluie increderea de sine

Please select a featured image for your post

Majoritatea ne amintim sfaturile parintilor nostri care insistau ca atunci cand stateam in banca sau la birou sa ne mentinem spatele drept. Prevenirea afectiunilor scheletale pare sa nu fie singurul motiv pentru care este recomandata postura verticala, potrivit unui studiu recent derulat de Universitatea Publica din Ohio.

Pozitia pe care o adoptam atunci cand stam pe scaun sau la birou dezvaluie increderea de sine, sunt de parere cercetatorii. In cadrul experimentului, subiectii au fost rugati sa se aseze la un birou, in pozitia pe care o adopta de obicei. Apoi acestia au completat o serie de chestionare care urmareau sa identifice trei trasaturi pozitive si trei trasaturi negative de caracter pe care acestia le considerau ca avand un impact semnificativ asupra carierei. Ulterior, subiectilor li s-a cerut sa descrie maniera in care considera ca se vor descurca in parcursul profesional.

Citeste si:  S.O.S. - Ciupiturile de tantari

Rezultatele au aratat ca cei care adoptasera o pozitie verticala manifestau mai degraba trasaturile de caracter indicate in chestionar – ceea ce a dus la concluzia ca postura dreapta induce ganduri pozitive si intareste increderea de sine.

Prof. Richard Petty, coauthor al studiului si profesor de psihologie la Universitatea Publica din Ohio, concluzioneaza ca „postura poate afecta in egala masura felul in care gandim despre propria persoana. Felul in care stam pe scaun poate fie ducat si aduce beneficii de ordin psihologic”.

Citeste si:  Sanofi-aventis va dubla suma colectata in urma Marsului "Castigi si daruiesti sanatate - Clujeni pentru clujeni",pana la 10.000 RON

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.