Femeile insarcinate au risc mai mare de a dezvolta afectiuni gingivale

Din studiile efectuate, se constata ca peste jumatate dintre femeile insarcinate se confrunta cu afectiuni gingivale. Datorita modificarilor hormonale din timpul sarcinii, gingiile pot deveni mult mai sensibile si mai vulnerabile la sangerari.

Simptomele afectiunilor gingivale se manifesta incepand cu a doua sau a treia luna de sarcina, insa severitatea acestora creste pana in luna a opta. In aceasta perioada, se pot observa simptome precum: sangerari ale gingiilor la periaj, inrosirea sau inflamarea tesutului gingival.

Citeste si:  Avantajele folosirii infuziilor din plante

Medicul dentist Cinel Malita face cateva recomandari pentru viittoarele mamici: „Daca intentionati sa ramaneti gravida, va recomand sa faceti un control la medicului dentist pentru tratarea eventualelor afectiuni la nivelul cavitatii bucale, dar si pentru a primi sfaturi referitoare la igiena orala in timpul sarcinii. De asemenea, este important sa mergeti la medicul dentist si pe parcursul sarcinii, chiar daca simtiti ca nu este nimic in neregula”.

Citeste si:  Plante purificatoare

Ingrijirea gingiilor nu va ia mai mult de cateva momente pe zi. Este indicat sa periati dintii de doua ori pe zi, dimineata si seara, sa folositi ata dentara pentru curatarea spatiilor dintre dinti cel putin o data pe zi si sa folositi zilnic o apa de gura, de preferat fara continut de alcool.

Gama parodontax* – Nr. 1 in Romania pentru ingrijirea gingiilor – este special creata pentru ingrijirea zilnica a persoanelor care sufera de afectiuni gingivale, indiferent de stadiu. Aceasta include pastele de dinti parodontax* Classic, parodontax* Fluoride, parodontax* Gentle Whitening; periuta de dinti parodontax* cu peri extra-moi; apa de gura parodontax* pentru utilizare zilnica si noua apa de gura parodontax* Extra 0,2% pentru ingrijire temporara intensiva, in doua variante, cu si fara alcool.

Citeste si:  Conflictul ca simptom al relatiilor cu ceilalti si cu sine

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.