Femeile plang mai teatral decat barbatii

Expertii germani au gasit explicatia stiintifica la intrebarea: de ce femeile plang mai des si mai „teatral” decat barbatii? Potrivit Societatii Germane de Oftalmologie, care a reunit si evaluate diferite studii stiintifice pe aceasta tema, femeile plang, in medie, de 30-64 de ori pe an, in timp ce lacrimile barbatilor curg doar de 17 ori pe an.

Citeste si:  Dieta alimentara bogata in fibre reduce riscul de aparitie a cancerului la san

Barbatii tind sa planga intre doua si patru minute, in timp ce „sedintele” de plans ale femeilor dureaza aproximativ sase minute. Femeile ajung sa planga in hohote in 65% dintre cazuri. La barbati, doar 6% trec de la a varsa cateva lacrimi la a plange cu suspine.

Cu toatea acestea, diferenta apare abia in adolescenta. Pana la varsta de 13 ani, fetitele si baieteii plang la fel de mult si de des, fapt ceea ce arata ca „plansul provocat de tristete, bucurie sau furie este o manifestare dobandita”, explica cercetatorii.

Citeste si:  Bananele sunt alimentul ideal

Motivele pentru care plangem, difera si ele in functie de sex, arata cercetatorii germani. Femeile plang cand se simt stanjenite, cand se confrunta cu situatii dificil de rezolvat sau cand isi amintesc evenimente din trecut. La randul lor, barbatii tind sa planga din empatie sau cand se despart de persoana iubita.

Citeste si:  Vanessa Williams: „Nu e suficient sa ai grija doar de aspectul fizic. Si spiritul conteaza!"

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.