Femeile pot avea orgasm in absenta actului sexual

Conform unui studiu recent, femeile isi poti induce o stare orgasmatica facand apel doar la propriile ganduri. Oamenii de stiinta au reactionat cu scepticism la aparitia conceptului de „orgasm mintal”, concept sustinut de cateva reprezentante ale sexului frumos.

Ele au pretins ca au avut orgasm in lipsa vreunui contact fizic, pentru ca mai tarziu sa confirme printr-un studiu ca, cel putin in ce le priveste pe femei, satisfactia sexuala poate fi obtinuta doar prin intermediul mintii.

In urma cu cativa ani, cercetatorii au demarat un proiect de cercetare bazat pe imagistica cerebrala, pentru a intelege care sunt procesele specifice ce se deruleaza in creierul unei femei in momentul orgasmului.

Citeste si:  Prima baita pentru un nou-nascut

„Centrii placerii din creier, care sunt asociati orgasmului, se activeaza in acelasi fel atat la femeile care ajung la orgasm pe cale mintala, cat si la femeile care ating orgasmul pe cai conventionale”, declara dr. Barry Komisaruk, co-autor al lucrarii Stiinta Orgasmului. „Acesti centrii nu pot fi activati de mimarea orgasmului, ci doar de aparitia celui autentic”, adauga acesta.

Un aspect interesant aparut in derularea studiului a fost ca voluntarele examinate au ajuns la aceeasi stare de extaz dar prin modalitati diferite. „Unele participante au folosit tehnici de respiratie combinate cu fantezia, in timp ce altele si-au folosit imaginatia si exercitiile pelviene”, afirma cercetatorul.

Citeste si:  Infertilitatea

„Unele dintre ele si-au imaginat diferite scenarii erotice. Altele si-au imaginat scene deosebit de romantice, cum ar fi un amant care le sopteste cuvinte incarcate de senzualitate. Altele si-au conturat experiente senzuale relativ abstracte, cum ar fi o promenada pe malul marii sau valuri de energie care le strabate corpul”, adauga Komisaruk.

Dr. Barry Komisaruk este de parere ca acest tip de cercetare este importanta pentru ca, desi orgasmul este o placere deosebit de intensa, a intelege ce anume il declanseaza este un proces el insusi placut.

Citeste si:  Pentru a slabi, trebuie sa reduceti marimea vaselor din care mancati

„Orgasmul feminin este un fenomen remarcabil ale carui efecte benefice asupra sanatatii cordului, a reducerii sensibilitatii la durere, a cresterii nivelului de irigare a creierului au fost dovedite stiintific. Celor enumerate li se adauga starea de bucurie, fericire si chiar de afectiune sporita”.

„Daca intelegem procesele chimice declansate la nivelul creierului in momentul in care se produce orgasmul, avem posibilitatea de a imbunatati calitatea antidepresivelor si a medicamentelor impotriva durerii deja existente. De asemenea, ne putem optimiza viata sexuala”, conchide cercetatorul.

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.