Femeile si barbatii percep riscul in maniere diferite

Noi descoperiri vin sa sublinieze ca manierele in care femeile si barbatii percep si isi asuma riscuri in viata sunt complet diferite. In plus, acestea nu tin deloc cont de prejudecati, studiul relevand faptul ca adolescentii pot fi la fel de precauti ca si adultii si copiii.

Studiul, derulat de o echipa internationala de cercetatori, arata ca barbatii sunt mai deschisi asumarii de riscuri financiare, in timp ce femeile isi asuma mai multe riscuri sociale – cum ar fi inceperea unei noi cariere dupa 30 de ani sau deschiderea unui subiect delicat intr-o intalnire de afaceri.

Citeste si:  Cum sa ne intarim imunitatea toamna

Aparent, diferentele rezulta din manierele distincte in care barbatii si femeile percep riscul. „Diferentele de perceptie pot fi date partial de masura in care barbatii si femeile sunt familiarizati cu respectivele situatii. Daca ai mai multa experienta intr-o situatie riscanta, atunci poti ajunge sa nu o mai percepi deloc ca fiind un risc”, explica oamenii de stiinta.

Citeste si:  Campanie de donare de sange, in perioada 23-27 mai 2011

Desi adolescentii sunt „cunoscuti” pentru comportamente riscante, studiul afirma ca nu este deloc asa: atunci cand li se cere sa se gandeasca cu calmitate la o situatie, adolescentii sunt la fel de precauti ca si adultii si copiii. „Emotiile ne influenteaza deciziile la orice varsta, nu doar in adolescenta”, spun autorii studiului.

Citeste si:  Comunicarea eficienta cu tatal poate tine adolescentii departe de fumat

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.