Festinul romanesc are loc vara aceasta in Parcul Sebastian, Bucuresti

Please select a featured image for your post

In preajma sarbatorilor crestine din aceasta vara, Parcul Sebastian va fi gazda unei serii de targuri de bucate traditionale de un rafinament aparte, denumite generic „Festin romanesc”. Ele vor oferi locuitorilor Sectorului 5 – si nu numai – ocazia unei calatorii culinare deosebite, prin toate zonele tarii: din Maramures pana la Constanta, din Botosani si pana la Topoloveni.

Diversitatea si savoarea gastronomica a produselor traditionale vor fi completate de vestitele si nelipsitele licori care „veselesc inima omului”, precum si de atmosfera de voie buna pe care o vor intretine cantecele live ale lui Ion Popa si dansurile populare ale ansamblului din Topoloveni.

Perioadele de desfasurare:

de Sf. Apostoli Petru si Pavel: 1-3 iulie
de Lasatul secului pentru Postul Sf. Fecioare Maria: 29-31 iulie
de Adormirea Maicii Domnului: 12-14 august
de Nasterea Maicii Domnului: 2-4 septembrie.

Citeste si:  Medicii pot monitoriza dezvoltarea bebelusilor in pantec cu un nou aparat: ecograful 4D

Ce vor putea cumpara vizitatorii?

branza din lapte de vaca, oaie si capra cu derivate: cascavele (afumate si neafumate), telemea, urda (dulce si sarata), burduf (simplu si in coaja de brad), specialitati de branza cu verdeturi, casuri (branza fermentata in mod traditional) – oferite de producatori din Fundata (Brasov), Jina Sibiului, Galati, Asau (Bacau) si Topoloveni (Arges);
carne si preparate din carne (carnati, pastrame, afumaturi): specialitati din rata, gasca si jigo de berbecut; specialitati secuiesti; pastrame si carnati din carne de vanat; pastrame si carnati din oaie; salamuri, parizer, carnati, toba, muschiuleti crud afumati si traditionali romanesti – oferite de producatori din Covasna, Suceava, Botosani si Galati;
specialitati internationale: italienesti (branzeturi, prosciutto), frantuzesti (dulceturi) si unguresti;
paine si specialitati de panificatie;
miere de albine: miere ecologica, specialitati preparate cu miere si propolis, sucuri – oferite de producatori din Blaj (Alba) si Constanta;
magiun si dulceturi fara zahar adaugat, fara E-uri si fara conservanti de la Topoloveni;
dulciuri, cozonaci si placinte produse pe loc, in targ, dulci si sarate, covrigi si turta dulce – oferite de cofetari si patiseri din Maramures, Suceava, Botosani si Topoloveni;
ceaiuri si siropuri naturale din plante, sucuri naturale din fructe si cereale (braga);
bauturi alcoolice de la cramele Botarcani (Arges), Pietroasele Buzau si palinca Tramuta de Bihor;
obiecte mestesugaresti, vase din ceramica, imbracaminte (ii, rochii), covoare oltenesti, obiecte casnice si mic mobilier din lemn, podoabe, arame si produse din piele.

Citeste si:  Tratarea durerilor

Pentru ca vizitarea targului sa fie pe deplin placuta, in Parcul Sebastian se vor putea servi mancaruri proaspat gatite (gratare din carne diversa, carnati si mititei), iar pentru a crea atmosfera targurilor traditionale, un vitel la protap – specialitate topoloveana – ii va atrage prin savoare si spectacol pe amatorii de mancare gustoasa.

Citeste si:  Emisiunea Cafeneaua sufletelor isi rasplateste telespectatorii cu concursul: Bioterapia la indemana ta

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.