fbpx

Fisticul, consumat zilnic, previne cancerul pulmonar

O doza zilnica de fistic poate ajuta la prevenirea cancerului pulmonar, concluzioneaza un nou studiu. Conform datelor prezentate la Asociatia Americana de Cercetare a Cancerului in cadrul Conferintei de cercetare si preventie a cancerului, o dieta care include o doza zilnica de fistic poate ajuta la scaderea riscului de cancer pulmonar, precum si a altor forme de cancer.

„Este stiut faptul ca vitamina E ofera protectie impotriva anumitor forme de cancer. Un aport mai mare de gamma-tocoferol, care este o forma a vitaminei E, poate reduce riscul de cancer pulmonar”, declara Ladia M. Hernandez, specialist in nutritie si cercetator principal in cadrul Departamentului de Epidemiologie de la Universitatea din Texas, Centrul pentru Cancer M.D. Anderson.

Citeste si:  Crema de corp, ubersexualii si intelectualii

„Fisticul este o buna sursa de gamma-tocoferol. Mancandu-le, crestem aportul de gamma-tocoferol, astfel, fisticul poate contribui la reducerea riscului de cancer pulmonar”, adauga cercetatoarea.

Fisticul este recunoscut gratie contributiei sale in sanatatea inimii, prin producerea unui efect de scadere a colesterolului, oferind antioxidantii care se gasesc in produsele alimentare de origine vegetala.

Pentru a ajunge la concluzia mentionata, Hernandez si colegii sai au efectuat un test clinic cu o durata de 6 saptamani pentru a evalua in ce masura consumul de fistic ar creste aportul alimentar si nivelurile serice de gamma-tocoferol. O dieta bogata in fistic ar putea ajuta la reducerea riscului de aparitie si al altor cancere, conform autoarei studiului.

Citeste si:  Editia 2010 a Festivalului Brazilor de Craciun ne propune 25 de brazi originali

„Deoarece studiile epidemiologice indica faptul ca gamma-tocoferolul reprezinta o sursa de protectie impotriva cancerului la prostata, alimentatia bogata in fistic poate ajuta si in acest caz”, adauga Hernandez. „Alte alimente ce constituie o sursa bogata de gamma-tocoferol sunt: alunele, nucile pecan, miezul de nuca, soia si uleiul de porumb”.

Sursa: Universitatea din Texas

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.